Danilović: Potpisnici sporazuma imaju šansu da nešto urade i da im narod oprosti ludovanje koje traje dvije godine

"U bilo kakvim mutnim radnjama koje bi ma ko i nagovijestio Ujedinjena neće učestvovati, a javnost će znati sve"

8579 pregleda 11 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović saopštio je povodom potencijalnog odlaganja dogovora "partija pobjednica" da nema uslovljavanja, nego poštovanje potpisanog sporazuma i da ih potpis obavezuje .

"Upisali smo da ćemo u "narednih nekoliko dana" pokrenuti inicijative za izbor "novog rukovodstva Skupštine" i nove vlade", naveo je Danilović u saopštenju.

Poručio je da nemaju sedmice i mjesece za premišljanje i da hoće, jer moraju odrediti mandatara najkasnije do 18. septembra kako bi predsjednik Đukanović imao obavezu da, makar i u poslednji preostali dan, da mandat.

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić, kazao je juče da je parlamentarna većina koja je pobijedila na izborima 30. avgusta 2020. godine - ponovo zajedno.

Povezani članci

02. Septembar 2022.

Mandić: Pobjednici 30. avgusta ponovo zajedno

Danilović dodaje da "narednih nekoliko dana" nije narednih nekoliko sedmica jer bi da su htjeli to upisali.

Sa radom, kako je naveo Danilović u saopštenju, moraju početi od preksjutra.

"Treba da predamo zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine kako bismo, a to smo potpisali, izabrali novo rukovodstvo, odnosno predsjednika i potpredsjednike", kazao je Danilović.

Ističe da Ujedinjena očekuje poziv, shodno sporazumu, kao i da se u narednih par dana sastanu i potpisano sprovedu u djelo.

"Očekujemo da se ne ponašamo kao da smo do sada bili veliki pravednici pa nam se sada ne žuri?", rekao je predsjednik Ujedinjene.

Danilović navodi da potpisnici sporazuma imaju šansu da nešto urade i "da im narod oprosti ludovanje koje traje evo dvije godine".

"Mi smo, drage kolege, na popravnom ispitu i to svi znaju. Ovo je poslednji rok i to prekoredni. Dakle, da se niko "ne pomamljuje" nego brzi dogovor i da nešto radimo.", poručio je Danilović.

Ističe da Ujedinjena neće učestvovati u bilo kakvim mutnim radnjama koje bi ma ko i nagovijestio i da će javnost sve znati.

"Imate naš potpis za dogovor u rokovima koje predviđa sporazum, nama je taj potpis dragocjen. Očekujemo od sjutra da radimo", naveo je Danilović.

Bonus video: