Demokrate Plužine: Hidropotencijal Pive nas obavezuje da otvorimo fabriku vode

"Umjesto nelojalne konkurencije i uvozničkih lobija i monopolista, Demokrate će se zalagati za razvoj domaće proizvodnje i industrije"
1 komentar(a)
Fabrika vode, plužine, Demokrate, Foto: Demokrate
Fabrika vode, plužine, Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 10.05.2018. 10:49h

Cilj Demokrata Plužine je da valorizuju sve potencijale tog kraja, i zbog toga su, tvrde, osmislili plan prioritetnih investicija, koje će "kao buduća odgovorna vlast", realizovati, navodi se u saopštenju te stranke.

Kako ističu pripremili su "svobuhvatan Program po pincipu-rješenje" za cjelokupni pivski kraj.

"Izuzetan hidropotencijal Pive nas obavezuje da otvorimo fabriku vode, posebno ako se zna da Crna Gora izdvaja ogromna sredstva za uvoz flaširane vode. Demokrate neće prepustiti da stanovnici opštine Plužine plaćaju za tuđe, kada imaju priliku da žive i zarađuju od svoga", tvrde Demokrate.

Dodaju da će kroz formu javno-privatnog partnerstva potražiti pouzdanog i kredibilnog investitora kako bi ostvarili zamišljeni projekat, a ne isključuju ni mogućnost dobijanja sredstava iz IPA fondova.

"Umjesto nelojalne konkurencije i uvozničkih lobija i monopolista, Demokrate će se zalagati za razvoj domaće proizvodnje i industrije", navodi se u saopštenju.

"S obzirom da je flaširana voda jedan od deficitarnih proizvoda na tržištu Crne Gore, ovakav jedan proizvodni pogon ima, ne samo pozitivne efekte na razvoj Pive, već i podstrek za čitavu Crnu Goru da naše potencijale pitke vode stavimo u funkciju, jer je pitka voda najvažniji strateški resurs budućnosti", poručuju Demokrate.

Kako tvrde, zalagaće se za razvoj i valorizaciju, a ne rasprodaju i degradaciju.

"Zato, dođi kući, jer imamo plan, da od Plužina napravimo moderan grad", zaključuju Demokrate Plužine.

Bonus video: