Cikotić: Napad u Cetinjskom manastiru još jedan dokaz u kakvom ambijentu rade medijski poslenici

"Slobodni mediji moraju da imaju podršku svih činilaca društva koji se zalažu za poštovanje prava na slobodu izražavanja i prava javnosti da zna i bude obaviještena kao jednih od glavnih stubova demokratije"

5660 pregleda 29 komentar(a)
Cikotić, Foto: SDP
Cikotić, Foto: SDP

Posljednji napad na ekipu Gradske televizije u Cetinjskom manastiru od strane sveštenog lica Srpske pravoslavne crkve (SPC) samo je još jedan dokaz u kakvom ambijentu rade medijski poslenici Crne Gore.

To navodi Socijaldemokratska partija (SDP) u saopštenju koje je potpisala Amina Cikotić, portparolka i članica Predsjedništva ove partije.

Gradska televizija juče je saopštila da je njena ekipa napadnuta ispred Cetinjskog manastira. Objavili su i snimak na kom se vidi da im jedan sveštenik govori da je snimanje zabranjeno i u jednom trenutku udara u kameru snimatelja.

Cikotić navodi da SDP osuđuje ovakav čin i da zahtijeva hitnu reakciju državnih organa.

"Kako bi se utvrdile sve okolnosti i identitet sveštenog lica i tako se omogućilo medijskim radnicima da nesmetano i u skladu sa pravilima obavljaju svoj posao na mjestima koja nijesu privatno vlasništvo već pripadaju svim građanima i građankama Crne Gore", kaže Cikotić.

Ona zaključuje da "slobodni mediji moraju da imaju podršku svih činilaca društva koji se zalažu za poštovanje prava na slobodu izražavanja i prava javnosti da zna i bude obaviještena kao jednih od glavnih stubova demokratije".

Bonus video: