Danilović: Marković opozicijom pokušava prikriti sukobe u DPS-u

Crnogorski premijer je juče saopštio kako u Demokratskoj partiji socijalista nema sukoba povodom stanja na Univerzitetu Crne Gore i smjene rektorke Radmile Vojvodić
70 pregleda 14 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.10.2017. 11:06h

Predsjedniku Vlade, Dušku Markoviću, bolje bi bilo da se okrene unutarstranačkom dijalogu, umjesto što svađe unutar Demokratske partije socijalista pokušava prikriti pregovorima sa opozicijom, smatra lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

On se na društvenoj mreži Fejsbuk osvrnuo na Markovićevu izjavu da u DPS-u nema sukoba povodom stanja na Univerzitetu Crne Gore i smjene rektorke Radmile Vojvodić.

"DPS će, kaže Marković, ubrzo pozvati opoziciju - njen dio ili dio dijela da pregovaju, odnosno, pregovaramo. Nakon svega to je i očekivano! Svi vide da je DPS-u jednostavnije da priča sa opozicionarima nego međusobno. Dakle, svađa se ne vidi ako povedete razgovor sa onim drugim. Možda bi ih trebalo uputiti na unutarstranački dijalog - prethodno," kazao je Danilović.

Marković je, takođe, kazao da je u Skupštini sa opozicijom potrebno sprovesti dijalog o usaglašavanju uslova za predsjedničke i lokalne izbore naredne godine, što, kako je kazao premijer, ne mora znači i da opozicija treba da prekine bojkot.

Bonus video: