Franeta: Nagledali smo se u Budvi raznih Juškovića, sve smo ih vratili poražene

"Postavlja se pitanje zašto je do sada ćutao gospodin Jušković. Ako mu je prijećeno, trebao je odmah prijaviti nadležnim organima te prijetnje" naveo je Franeta

13640 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Potpredsjednik budvanskih Demokrata Željko Franeta nazvao je neistinama tvrdnje predsjednika Odbora povjerenika Opštine Budva Nebojše Juškovića da je od njihovih funkcionera dobijao prijetnje.

“Nemamo namjeru polemisati sa gospodinom Juškovićem jer je u pitanju običan izvođač radova i naloga, da ne upotrijebim neku težu formulaciju, međutim zbog prostora koji je dobio u medijima, ne mogu dozvoliti da neistine koje je iznio ostanu bez odgovora. Na početku, osvrnuo bih se na tvrdnju gospodina Juškovića da mu je prijećeno sa naše strane, te da je to bilo prilikom izbora gospodina Božovića za potpredsjednika opštine, odnosno dan pred sjednicu Odbora povjerenika. Skrećem pažnju javnosti da je to bilo prije bezmalo 40 dana pa se postavlja pitanje zašto je do sada ćutao gospodin Jušković. Ako mu je prijećeno, trebao je odmah prijaviti nadležnim organima te prijetnje, ovako ispada da, kad je tužba podnijeta i kada je zagustilo, onda se sjetio da mu je prijećeno", naveo je u reagovanju Franeta i dodao:

“Nadalje, koliko mi se čini, gospodin Jušković je sam priznao da je uoči sjednice boravio u Beogradu, te da se 'vratio sa torbicom' iz Beograda! Takođe, gospodin Jušković je napao i za 'prijetnje' optužio gospodina Kaluđerovića koji je kao načelnik službe za naplatu komunalija naplatio preko 50 miliona eura od kada je na toj poziciji, što je, siguran sam, više nego što su naplatili svi ostali načelnici zajedno, od kada služba postoji, naravno pričamo o naplati u novcu, a ne cesijama, preuzimanjima dugova itd itd... Gospodinu Kaluđeroviću nije produžen ugovor u opštini Budva, i uvjereni smo da ni on, a ni mi u Demokratama nemamo ništa protiv toga imajući u vidu da je to izbor gospodina Božovića što je naime kontinuitet odnosa prema Demokratama od strane DF-a, prvo Carevića, a sada i Božovića”, naveo je Franeta.

Povezani članci

07. Septembar 2022.

Jušković: Demokrate mi prijetile zbog Božovića

Kako kaže, treba podvući da je Kaluđerović odbio da zaključi ugovore sa "recimo firmom 'MIA Investment', dakle DPS 'investitorom' i nekoliko drugih DPS 'investitora'“.

“Naravno, to je uradio u skladu sa stavovima Sekretarijata za zaštitu imovine opštine Budva, i moram da najavim da ćemo pratiti šta će se dešavati u tim predmetima, naročito sada kada više nema gospodina Kaluđerovića, nego će tu službu voditi neko iz koalicije DF i URA, po izboru gospodina Božovića. Gospodin Jušković je kazao da 'Odbor nema pravo da kreira političku volju građana Budve', a to isto i mi tvrdimo, pa nam nije jasno kako je i na osnovu čega gospodin Božović prvo izabran za potpredsjednika, a onda i za predsjednika opštine Budva posebno ako su DF i URA imali ukupno 12 mandata u prehodnom sazivu raspuštene SO Budva, a za izbor je potrebno 17 odbornika, odnosno većina od ukupnog broja odbornika.

"Gospodin Jušković se kao 'profesionalac' i politički 'nepristrasan' u svojoj nervozi i neopreznosti upustio i u predviđanje rezultata lokalnih izbora, pa mu poručujemo, i njemu i njegovim nalogodavcima da su Demokrate neizbrisiva politička konstanta u Budvi, te da su ovo treći izbori na koje izlazimo sami i dobijamo ogromnu podršku građana Budve”, istakao je Franeta i poručio:

“Dakle, ne brinite za naš rezultat, bez ikakve sumnje, ponovo ćemo biti ključni i nezaobilazni činilac buduće vlasti u Budvi, i planiramo da nastavimo da upravljamo u korist svih građana Budve, a ne kao vi, u korist Andrije i Dritana! Nažalost, gospodin Božović je postavljen iz Podgorice (ili iz Beograda), dilom Dritana Abazovića i Andrije Mandića i u načinu na koji je to urađeno, upravo preko Juškovića i odbora povjerenika, nema mnogo razlike u odnosu na kako su to radili Duško Marković i Suzana Pribilović sa Nikolom Divanovićem u ljeto 2020. godine. Jedina razlika je što su Duško i Suzana imali Veljovića, Lazovića i Katnića da im to sprovedu u dijelo, ali kao što ste vidjeli, i tome smo bili naredni”, istakao je Franeta

Nakon svega što smo vidjeli, kako je dodao, "jasno je da bi Dritan i Andrija radili isto da im može biti".

“Ali Jušković nije bivša Glavna upravna inspektorka Pajković, a nema više ni Veljovića i Lazovića na čelu Uprave policije, a GST i SDT rade svoj posao po Ustavu i zakonu, dakle-prošla su ta vremena gospodo!Što se tiče navoda gospodina Nišavića, dovoljno je reći da je isti član DF Budva i da je imenovan u Odbor povjerenika na predlog gospodina Abazovića, kao i gospođa Vujošević koja je takođe DF i URA kadar, i pritom u institucionalnom konfliktu interesa jer je trenutno VD direktorice Uprave za inspekcijske poslove i članica odbora povjerenika opštine Budva“, naveo je Franeta.

Navodi da “ovi ljudi su, uz Juškovića, kadra DF-a koji je predlog gospodina Damjanovića, i gospodina Goraševića koji je predlog gospođe Novaković Đurović, potpredsjednice URA-e, izvođači radova Dritana Abazovića i Andrije Mandića u Budvi, i to mi jasno i glasno kažemo, nikoga ne vrijeđamo, ne prijetimo, ali stvari kao i uvjek nazivamo pravim imenom”.

“Na kraju, neka institucije rade svoj posao, a koaliciji Dritan i Andrija, kao i Juškoviću poručujemo da ćemo se vidjeti na sudu građana Budve te da je njihova volja neumoljiva, kao i argumenti u našoj tužbi! Nagledali smo se mi u Budvi raznoraznih Juškovića tokom godina, i sve smo ih vratili nazad, pokunjene, poražene i podvijenog repa, i brzo smo ih zaboravili, a ovoga puta je razlika u tome što smo se valjda izborili da institucije ovakva kršenja zakona kazne, po Ustavu i zakonima Crne Gore, kao to papagajski ponavljaju Jušković i funkcioneri DF i URA koalicije u Budvi! I da dodam da stara narodna kaže 'U kolo kad hoćeš a iz kola kad te puste', a mi ćemo se potruditi da vas iz toga kola prije nego sto vi mislite. A poštovani građani Budve, vi najbolje vidite ko i kako vodi ovaj grad”, zaključio je Franeta.

Bonus video: