Leković: Investitor zauzeo javnu površinu i napravio privatni parking, Raičević inicijator ove ideje

Leković tvrdi da je državno zemljište uzurpirano, te da je Raičević, ispred čije zgrade je nastao parking, znao za ovo i omogućio investitoru

10635 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Demokrate Bar
Foto: Demokrate Bar

Već više od mjesec dana Komunalna policija i Sekretarijat za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine Opštine Bar ignorišu zahtjeve Demokratske Crne Gore da postupe u vezi sa neovlašćenim zauzimanjem javne površine i državne imovine kod barske pijace koje su pretvorene u privatan parking, kazao je odbornik Demokrata Momčilo Leković.

On navodi da su katastarske parcele 5815/1 i 5824 pretvorene u privatan parking 5. avgusta, nakon čega se odbor Demokrata obratio barskoj Komunalnoj policiji i istovremeno Zahtjevom za slobodnim pristupom informacijama nadležnom sekretarijatu u vezi sa ovim slučajem.

"Podsjećamo da se na čelu ovih organa nalaze vršilac dužnosti načelnika Dejan Škerović i sekretar Andro Drecun. Ovo odugovlačenje u odgovoru i svjesno kršenje zakona opštinskih službi i organa može značiti samo jedno, da je inicijator ove uzurpacije odlazeći predsjednik opštine Bar Dušan Raičević zbog kojeg ove službe ne postupaju odnosno “prave se mrtve” štiteći njegova nepočinstva", kazao je Leković.

parking Bar demokrate
foto: Demokrate Bar

Kako tvrdi, ova javna površina nalazi se ispred zgrade u kojoj živi Raičević, zbog čega smatra da je on ne samo znao za uzurpaciju "već i da je upravo on inicijator ove ideje, da ju je omogućio investitoru i da sada opštinske službe koristi kako bi se ova uzurpacija prikrila".

Leković poručuje da ovo samo jedan u nizu slučajeva na teritoriji barske Opštine koji su se dešavali u poslednje četiri godine, gdje se investitorima omogućava uzurpacija državne imovine bez bilo kakvih posledica.

"U ovom konkretnom slučaju pitanje je samo, šta je Raičević dobio za uzvrat", pitao je Leković.

Bonus video: