Nikolić razgovarao sa ambasadorkom Italije: Crna Gora što prije da postane članica EU

"Ukazujući da Crna Gora trenutno prolazi kroz političku i ekonomsku nestabilnost, Nikolić je istakao potrebu što hitnijeg formiranja pro-evropske i pro-NATO vlade, koja bi dovela do izvjesne konsolidacije prilika u državi", saopšteno je iz Skupštine

3146 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Crna Gora što prije treba da postane 28. država članica EU, a efikasniji rad na realizaciji evropske agende članstvo u Uniji može učiniti izvjesnim u najkraćem roku, zajednička je ocjena sa sastanka zamjenika predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadorke Italije u Crnoj Gori Andreine Marsele.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Nikolić je čestitao Marsele početak diplomatskog mandata u Crnoj Gori.

"Nikolić je informisao ambasadorku o najaktuelnijim političkim kretanjima u državi kao i mogućnostima za obezbjeđivanje potrebne, kvalifikovane podrške za finalizaciju procesa koji se tiču imenovanja u Sudskom savjetu i Ustavnom sudu. Ukazujući da Crna Gora trenutno prolazi kroz političku i ekonomsku nestabilnost, Nikolić je istakao potrebu što hitnijeg formiranja pro-evropske i pro-NATO vlade, koja bi dovela do izvjesne konsolidacije prilika u državi", saopšteno je iz Skupštine.

Marsela je, dodaje se u saopštenju, ukazala da su krizne situacije najčešće i dokaz postojanja demokratije u jednoj zemlji, te iskazala očekivanje da će institucije Crne Gore dostići nivo zrelosti u kojima česte političke promjene neće ugroziti funkcionisanje javne administracije, odnosno same države.

"Ambasadorka Marsela istakla je da hrabri kontinuirana podrška građana Crne Gore evropskoj integraciji naše države, te u tom kontekstu iskazala očekivanje da će političke partije kroz svoje djelovanje slijediti jasno iskazanu volju građana i istinskim pro-evropskim djelovanjem ispuniti iskazano opredjeljenje naroda naše države. Iskazana je obostrana zainteresovanost za nastavkom kvalitetnog međudržavnog dijaloga, kao i spremnost za produbiljavnje parlamentarne saradnje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: