"formirao je najinkluzivniju Vladu ikada"

Đeljošaj: Očekujem da Abazović bude mandatar za sastav nove Vlade

"Upozoravao sam da je rušenje 43. Vlade ishitrena odluka, dugoročno štetnija za naša dešavanja od odluka koje je ta Vlada donijela za 100 dana"

21238 pregleda 61 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj rekao je kako očekuje da Dritan Abazović bude mandatar za sastav nove Vlade.

"Manjinama bi ova činjenica olakšala poziciju odluke da pregovaramo, ali i da budemo dio 44. Vlade Crne Gore, ukoliko su javni pozivi za učestvovanje u novoj Vladi bili iskreni prema manjinama", istakao je Đeljošaj u saopštenju upućenom medijima.

Dodao je da je bilo očekivano da oni, kako je naveo, koji su bez konsultacija, brzopleto i bez analize "šta sjutra", srušili 43. Vladu Dritana Abazovića, imaju plan B, odnosno drugo rješenje.

"Upozoravao sam tih dana da je to ishitrena odluka, dugoročno štetnija za naša dešavanja od odluka koje je 43. Vlada donijela za 100 dana. A situacija u našoj državi jasno pokazuje da nije bio razlog rušenja ove Vlade, ono što se bukvalno najviše tih dana potenciralo", kaže Đeljošaj.

On smatra da je Abazović formirao najinkluzivniju Vladu ikada u Crnoj Gori.

"Manjinske partije su bili ravnopravni partneri u toj Vladi i zastupljeni više nego ikada prije. Sa pažnjom pratimo razgovore oko formiranja nove Vlade i sporazum partija koje čine većinu od 41 poslanika", zaključio je Đeljošaj.