Milatović: Cilj pokreta Evropa sad je da napravi zemlju bogatih građana, gdje će se mladi vraćati

Osim Milatovića govorili su bivša ministarka odbrane, Olivera Injac i član Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, Filip Ivanović

9449 pregleda 64 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Danilovgrad je kao i sve ostale opštine u Crnoj Gori prošao kroz teške godine u kojima ekonomski rast nije prelivan u džepove običnih građana i oni su postajali sve siromašniji, kazao je bivši ministar za ekonomski razvoj i jedan od osnivača pokreta Evropa sad, Jakov Milatović.

Pokret Evropa sad održao je u petak veče tribinu u Danilovgradu, a osim Milatovića govorili su bivša ministarka odbrane, Olivera Injac i član Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, Filip Ivanović.

Milatović je kazao da ga raduje što vidi takvu energiju i zajedničku želju za promjenama u Danilovgradu, ali i cijeloj Crnoj Gori.

Evropa sad
foto: Evropa sad

"Prosječna plata je godinama bila na istom nivou, a partijsko zapošljavanje je obesmislilo obrazovanje i rad", rekao je Milatović.

On je, kako se navodi u saopštenju, podsjetio na ostvarene rezultate 42. Vlade i naglasio da je cilj pokreta Evropa sad da nastavi započeto i da uz podršku svih prisutnih na tribini napravi zemlju jednakih šansi, bogatih građana, gdje će se mladi vraćati, a oni koji žive tu ostajati.

Injac je kazala da Crna Gora mora i može da se mijenja na bolje posebno u ovom ključnom trenutku.

Dodaje da Evropa sad ima viziju da stvori jednake šanse za sve građane, jer mnogi od njih nijesu do sada dobili priliku već su odlazili iz Crne Gore.

"Želimo zemlju u službi njenih građana, da budemo prosperitetnije i bolje društvo. Prepoznali smo sve probleme koje kao društvo imamo i želimo da ih riješimo zajedničkim radom", kazala je Injac.

Evropa sad
foto: Evropa sad

Ivanović je naglasio da Pokret Evropa sad! uglavnom čine mlađi, ali ostvareni i obrazovani, ljudi, koji se po prvi put politički angažuju.

"Želimo da završimo započeto, da stvorimo uslove za dostojanstven život, ali i započnemo sve ono za šta do sada nismo imali priliku. Želimo da osnažimo vladavinu prava, eliminišemo korupciju, poboljšamo zdravstvo i školstvo i Crnu Goru gradimo kao istinski evropsku državu uz novi vrijednosni sistem u kojem građani žive bolje" rekao je Ivanović.

On je, kako je saopšteno, kazao da put neće biti lak i iziskuje ogromnu kondiciju, ali su oni iz pokreta Evropa sad odlučni da na tom putu istraju i spremni da rade za sve građane Crne Gore.

Bonus video: