Konatar: Apsurdan predlog Demokrata; Pavićević: Nisam dobio odgovor šta je Abazović radio loše

Konatar je rekao da će biti uporni i da će u ponedjeljak iznijeti isti stav da Abazović bude premijer

68879 pregleda 170 komentar(a)
Konatar, Foto: Željka Vučinić
Konatar, Foto: Željka Vučinić

Poslanik koalicije "Crno na bijelo" koju čine Građanski pokret URA i Savez građana CIVIS Miloš Konatar (URA) je kazao da su na sastanku stare parlamentarne većine prenijeli stav koalicije "Crno na bijelo" da aktuelni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović treba da ostane premijer i da je to garancija da će se nastaviti borba protiv korupcije.

On je nakon današnjeg sastanka stare parlamentarne većine novinarima rekao da Abazovića za to preporučuju dosadašnji rezultati na polju borbe protiv korupcije.

Konatar je kazao da je apsurdan predlog Demokrata da devet poslanika URE, CIVIS-a i Socijalističke narodne partije (SNP) nemaju pravo da predlažu kandidate za premijera i predsjednika Skupštine.

"Ako bilo ko ima namjeru da se postigne dogovor, nije ga moguće postići bez devet poslanika. To mi govori da su današnjim stavom poslanici Demokratske Crne Gore napravili korak unazad kada je u pitanju postizanje dogovora i da prave teren da se dogovor ne postigne. Ako želite da postignete dogovor, onda morate uključiti sve", ocijenio je Konatar.

Konatar je rekao da će biti uporni i da će u ponedjeljak iznijeti isti stav da Abazović bude premijer.

Tada očekuje da Abazović dobije podršku svih.

Srđan Pavićević (CIVIS) je rekao da na sastanku nije dobio odgovor šta je Abazović radio loše.

Pavićević
Pavićevićfoto: Željka Vučinić

"Rečeno nam je da nama ne pripada da kandidujemo, odakle nekome to pravo. Željni smo da se napravi kompromis", rekao je Pavićević.

Istakao je da je jedino ime koje se danas pominjalo bilo Abazovićevo.

Bonus video: