URA: Podnijećemo prigovor AEM, Gradska RTV širi mržnju, netrpeljivost, podstiče tenzije i izaziva paniku

"Pluralizam medija i osnovana kritika su uvijek dobrodošli, ali se oni ne smiju poistovijetiti sa onim stvarima kojima se krše načela i propisi"

11012 pregleda 67 komentar(a)
URA, Foto: URA
URA, Foto: URA

Građanski pokreta URA podnijeće prigovor Agenciji za elektronske medije (AEM) na programski sadržaj Gradske RTV, saopšteno je iz Medijskog tima te partije.

Oni su naveli da Gradska RTV "kontinuirano širi mržnju, netrpeljivost, neprofesionalizam, podstiče tenzije i izaziva paniku".

"Najkonkretnije, prigovor ćemo uložiti na programski sadržaj emisije "Hej, Sloveni", autora Senada Pećanina u kojem se kontinuirano targetira premijer i predsjednik URE Dritan Abazović kojem se implicira da Crnu Goru vodi u građanski rat, čime se javnost uzbunjuje, unosi se nemir i panika", poručili su iz Medijskog tima partije na čijem je čelu premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Kažu da sadržaj ove emisije ali i informativni program ove RTV stanice, koji "da paradoks bude veći plaćaju svi građani glavnog grada", obiluje stvarima koje su u suprotnosti sa Zakonom o medijima i Kodeksom novinara Crne Gore.

"Pluralizam medija i osnovana kritika su uvijek dobrodošli, ali se oni ne smiju poistovijetiti sa onim stvarima kojima se krše načela i propisi. U tom slučaju mediji moraju imati sankcije od strane nadležnih institucija. Od Savjeta AEM ćemo tražiti sankcije za ovog javnog emitera koji o trošku građana Podgorice izvještava pristrasno i u interesu određenih političkih elita", zaključuje se u saopštenju Medijskog tima URE.

Bonus video: