Krivokapić: Hrvatska decenijski najsigurniji i najbrži put Crne Gore ka EU

"Krivokapić je prenio nedvosmislenu opredijeljenost Crne Gore da sva neriješena pitanja između dvije države, budu riješena kroz bilateralni dijalog i direktnu komunikaciju, vodeći se principima prijateljstva, dobrosusjedstva i savezništva"

6686 pregleda 1 komentar(a)
Krivokapić i Jandrokovićem, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Krivokapić i Jandrokovićem, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Hrvatska je decenijski najsigurniji i najbrži put Crne Gore ka Evropskoj uniji, rekao je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić tokom prvog dana posjete toj državi.

Kako se navodi u saopštenju Odjeljenja za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Krivokapić je danas imao susrete sa hrvatskim kolegom Gordanom Grlić Radmanom i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

"Tokom susreta sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, izraženo je zadovoljstvo što se nakon nedavnog susreta na Cetinju, bilateralni razgovori nastavljaju u Zagrebu, te apostrofirano da dvije države - NATO saveznice, imaju odlične odnose o čemu svjedoče intenzivni politički kontakti na najvišem nivou", piše u saopštenju.

Iz ovog resora dodaju da je dugotrajna i posvećena podrška Hrvatske od neprocjenjivog značaja za Crnu Goru što je osvjedočeno i u organizaciji ove posjete koja je znak potpunog prijateljstva.

"Krivokapić je prenio nedvosmislenu opredijeljenost Crne Gore da sva neriješena pitanja između dvije države, budu riješena kroz bilateralni dijalog i direktnu komunikaciju, vodeći se principima prijateljstva, dobrosusjedstva i savezništva", kažu u saopštenju.

Na sastanku sa predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, kako se navodi, apostrofirana je važnost intenzivnije parlamentarne saradnje u pravcu ostvarivanja vanjskopolitičkih ciljeva.

"Ponovljena je zahvalnost Hrvatskoj na političkoj, ali iznad svega i na stručnoj i tehničkoj podršci koja je važna spona za ubrzanje evropskog puta Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: