Đukanović u Češkoj: Sastaće se Zemanom, Fialom, otvoriti forum koji će okupiti kompanije iz IT sektora...

"Predsjednik Zeman sa suprugom prirediće u čast predsjednika Đukanovića i prve dame svečani ručak kojem će prisustvovati brojne zvanice iz političkog, privrednog i javnog života Češke"

5581 pregleda 11 komentar(a)
Đukanović po dolasku u Češku, Foto: Predsjednik.me
Đukanović po dolasku u Češku, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon što je učestvovao na 11. samitu Brdo-Brioni procesa u Ljubljani otputovao je u dvodnevnu zvaničnu posjetu Češkoj.

Kako se navodi u saopštenju Službe za informisanje predsjednika Crne Gore Đukanović je u ovu posjetu stigao na poziv predsjednika Češke Miloša Zemana.

"Nakon ceremonije dočeka sa najvišim vojnim i državnim počastima, predsjednici Đukanović i Zeman sa suprugama imaće tet-a-tete razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Češke, nakon čega su planirane izjave za javnost. Predsjednik Zeman sa suprugom prirediće u čast predsjednika Đukanovića i prve dame svečani ručak kojem će prisustvovati brojne zvanice iz političkog, privrednog i javnog života Češke", piše u saopštenju.

Tokom prvog dana zvanične posjete Češkoj, kako navode u saopštenju, Đukanović će imati zvanični susret sa predsjednikom Vlade Petrom Fialom i radnu večeru s predstavnicima Vlade i potencijalnih investitora.

"U odvojenom programu, prva dama Crne Gore Lidija Đukanović sa prvom damom Češke Ivanom Zemanovom obići će Katedralu Svetog Vida, Vaclava i Adalberta i Staru kraljevsku palatu", kažu iz Službe za informisanje.

Kada je u pitanju drugi dan posjete, kako se navodi, Đukanović će zajedno sa ministrom industrije i trgovine Jozefom Sikelom i ministrom regionalnog razvoja Ivanom Bartošem, otvoriti Češko-crnogorski poslovni forum koji će okupiti kompanije iz IT sektora Crne Gore i Češke.

"U nastavku posjete, Đukanović će imati zvanične susrete sa predsjednicom Poslaničkog doma Parlamenta Češke Marketom Pekarovom Adamovom i predsjednikom Senata Parlamenta Milošem Vistrčilom koji će u čast Đukanovića prirediti ručak. Đukanović će odvojeno razgovarati sa ministrom vanjskih poslova Janom Lipavskim i sa nekadašnjim ministrom vanjskih poslova i političkim liderom Karelom Švarcenbergom.

Bonus video: