Danilović: Svako mora biti spreman da se odrekne dijela početnih pozicija, nadam se da to razumiju i u GP URA

"Nije mala stvar biti sudionik u tri vlade na najvažnijim pozicijama. Neće nikome pasti kruna s glave ako ustupi poziciju nekome drugom", kazao je lider Danilović

15944 pregleda 15 komentar(a)
Danilović, Foto: Nikola Dragaš
Danilović, Foto: Nikola Dragaš

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, kazao je nakon sastanka stranaka bivše parlamentarne većine, da je neophodno malo više napora za postizanje dogovora o formiranju nove vlasti..

"Ne smijemo dopustiti da jedni druge varamo. Napravićemo vladu ako svako bude spreman da se odrekne malo od svojih početnih pozicija. Mi koji imamo po mandat, bude nas četiri-pet kad se saberemo. Pozivam kolege koji imaju veći broj mandata da otvorimo četvoro očiju", rekao je Danilović na pres-konferenciji u Skupštini nakon sastanka "stare većine".

Kazao je kako se nada da u Građanskom pokretu (GP) URA razumiju da treba i sami da doprinesu postizanju dogovora.

"Jer nije mala stvar biti sudionik u tri vlade na najvažnijim pozicijama. Neće nikome pasti kruna s glave ako ustupi poziciju nekome drugom. Biće smiješno ako se ne dogovorimo danas, a dogovorimo se nakon izbora u sličnoj kombinatorici... Sve da nema primjedbi na rad Dritana Abazovića, ne može se očekivati da glasamo o njemu, a da ne dođe među nas. Pozivam njega i g. (Aleksu) Bečića da dođu među nas. Toliko dostojanstva moramo imati. S radošću ću otići i na novi sastanak lidera i neću gubiti nadu da se možemo dogovoriti", poručio je Danilović.

Lider Ujedinjene rekao je da njegova partija može za mandatara podržati svakoga ko je prihvatljiv ostatku partija "stare većine".

"Kakav god dogovor bio, neće mi biti žao. Doprinio sam koliko sam mogao, a drugi nek se vide", zaključio je.

Bonus video: