Demokrate: Šćekić smijenio Božovića kako bi se smanjile šanse za postizanje dogovora o formiranju Vlade

U saopštenju Demokrata se navodi da je Šćekić Božovića zamijenio "predstavnikom DPS-a, Blažom Radomanom, koji je bio u rukovodstvu DZ u Budvi prije 30. avgusta"

7183 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora tvrdi da je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić smijenio direktora budvanskog Doma zdravlja Nikolu Božovića jer je "mirisao na Demokrate".

U saopštenju Demokrata se navodi da je Šćekić Božovića zamijenio "predstavnikom DPS-a, Blažom Radomanom, koji je bio u rukovodstvu DZ u Budvi prije 30. avgusta".

Prema navodima Demokrata ovaj potez Šćekić je napravio kako bi se nastavilo sa "opstrukcijom pregovora i smanjile šanse za postizanje dogovora o formiranju Vlade u duhu 30. avgusta".

"Poštovani građani, kud ćete bolje potvrde da je i dalje na snazi Sporazum Abazovića i Jokovića koji su potpisali sa Đukanovićem, a ne sporazum koji je 41 poslanik potpisao prije nekoliko dana na pregovorima bivše parlamentarne većine. I ovdje su dvije stvari očigledne. Prva je tortura nad zdravim razumom građana od strane pojedinaca iz smijenjene Vlade, koja se ogleda u sljedećem - sinoć oni kojima je DPS izabrao Vladu govore kako "Demokrate imaju dil sa DPS-om", a danas smjenjuju kadrove Demokrata i zamjenjuju ih kadrovima DPS-a", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da se ovim "jasno potvrđuju da ne žele dogovor i da će istrajavati u potezima koji otežavaju da do dogovora dođe".

"Gospodo, ukoliko želite da ova Vlada ostane u tehničkom mandatu dovoljno je da kažete. Za nas je lako, ali je važno da građani ne budu taoci vaših štetnih političkih ambicija", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: