Dukaj i Levi: Otvaranja ambasada podsticaj za unaprjeđenje odnosa Crne Gore i Izraela

"Evropska i evroatlantska perspektiva Crne Gore pravi put za jačanje položaja Crne Gore u međunarodnoj zajednici", kazao je predsjednik Skupštine Izraela Miki Levi

2093 pregleda 6 komentar(a)
Levi i Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave/ Facebook
Levi i Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave/ Facebook

Ministar javne uprave Maraš Dukaj i predsjednik Skupštine Izraela Miki Levi usaglasili su se da bi otvaranje ambasade Crne Gore u Izraelu, kao i ambasade Izraela u Crnoj Gori predstavljalo podsticaj za unaprjeđenje saradnje dvije države.

Dukaj je u zvaničnoj posjeti Izraelu.

Tokom razgovora istaknuti su prijateljski odnosi i važnost jačanja međusobnih veza dvije države, navodi se u saopštenju Ministarstva javne uprave.

Dodaje se da je Dukaj upoznao Levija o aktuelnim političkim i ekonomskim dešavanjima u Crnoj Gori i položaju Crne Gore na međunarodnom planu, uz naročit akcenat na aktivnostima koje se odnose na evropske i evroatlantske integracije.

Jedna od najuticajnijih političkih ličnosti u Izraelu Miki Levi je izrazio je zadovoljstvo zbog susreta i nadu da će bilateralni odnosi Crne Gore i Izraela u budućnosti biti još čvršći.

Takođe je upoznao Dukaja sa aktivnostima Skupštine i ukupnom političkom situacijom u zemlji, u susret predstojećim izborima u Izraelu

Istakao je da je evropska i evroatlantska perspektiva Crne Gore pravi put za jačanje položaja Crne Gore u međunarodnoj zajednici.

Dukaj je, kako se navodi, upoznao predsjednika Skupštine o nedavnim sajber napadima na digitalnu infrastrukturu i izrazio nadu da će iskustva Izraela u ovoj oblasti biti od izuzetne koristi u prevenciji budućih sličnih napada.

Dukaj je, zaključuje se u saopštenju, pozvao Levija, da u narednom periodu posjeti Crnu Goru.

Bonus video: