Popović: Jovanović i Novović izabrani zahvaljući našoj borbi za nezavisan Tužilački savjet

"Zaboravio je ovaj velemajstor spina i neistina kako je DPS iz opozicionih klupa vratio u klupe poslanika koji sada vrše vlast, tako što je od njih tražio podršku za izbor 43. Vlade uz obećanu nagradu po dubini"

11220 pregleda 34 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Demokratska Crna Gora saopštila je da je neistina da će ta partija da smjenjuje v.d. vrhovnog državnog tužilaštva Maju Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Poslanica Demokrata Zdenka Popović reagovala je na navode koje je na konferenciji za novinare iznio premijer Dritan Abazović.

Popović je u reagovanju navela i da su Jovanović i Novović "izabrani zahvaljući našoj borbi za nezavisan Tužilački savjet".

Poslanica je kazala i da je Abazović ustvrdio "da neko želi da omogući Milu Đukanoviću da on bira vrhovnog državnog tužioca".

"A prije samo 100 dana se svojim potpisom sa Milom Đukanovićem obavezao da će URA, DPS, SDP i SNP izabrati vrhovnog državnog tužioca, na isti način kako su na predlog Mila Đukanovića smijenili generala Đurovića i umjesto njega za načelnika Generalštaba izabrali DPS-ovog generala".

Nazivajući Abazovića "velemajstorom spina i neistina", Popović je navela da je premijer "ustvrdio kako je teško naći dogovor jer se neko dogovorio sa DPS-om, zaboravljajući na činjenicu da je jedino on u dogovoru i ugovornom odnosu sa DPS-om".

"Pa je tako, saglasno tom sporazumu, ANB predao DPS-u, pola pomoćnika ministara takođe DPS-u, Fond PIO isto DPS-u, Upravu za ugljovodonike ponovo DPS-u, Zavod za školstvo isto DPS-u, domove zdravlja isto DPS-u, članove Borda direktora EPCG, Željezničkih preduzeća isto DPS-u".

Popović je navela i da je Abazović ustvrdio "kako je on za dogovor, ali da ipak Vladu treba da formiraju oni koji su je srušili".

"On i dalje misli da se parlamentarne većine formiraju rušenjem Vlade, a ne izborom Vlade. Zaboravio je ovaj velemajstor spina i neistina kako je DPS iz opozicionih klupa vratio u klupe poslanika koji sada vrše vlast, tako što je od njih tražio podršku za izbor 43. Vlade uz obećanu nagradu po dubini. Ovaj velemajstor spina i nesitina potvrdi kako je spreman da povuče kandidaturu, ako se nađe bolji od njega. Ovo je za vjerovali ili ne", navela je Popović dodajući da je Abazović naglasio "kako oni koji su srušili Vladu treba da formiraju vlast sa Milom Đukanovićem i Raškom Konjevićem, zaboravljajući da istakne da je Milo Đukanović njegov koalicioni partner, a Raško Konjević, potpredsjednik Vlade izabran na predlog Dritana Abazovića".

Takođe je navela da je Abazović ustvrdio da "Demokrate daju mehanizam Milu Đukanoviću da predloži mandatara".

"Zaboravljajući da mu je Milo Đukanović nakon sati i sati puzanja i moljakanja dao mandat i to bez potpisa 41 poslanika, jer mu je, naravno, kao najbližem saradniku i koalicionom partneru, vjerovao na riječ. On misli da su svi kao on, da su svi spremni da prevare svoje birače, da DPS vrate na vlast, pa tako umjesto izvinjenja zato što je mjesec dana patološki obmanjivao javnost da će Demokrate otići sa DPS, dobijamo novu patološku neistinu da ćemo mi da smjenjujemo Jovanović i Novovića, koji su izabrani zahvaljući našoj borbi za nezavisan Tužilački savjet. Tu ljudi imaju našu punu podršku i čuvaćemo ih od vaše namjere da ih zamijenite sa partijskim tužiocima, koje ste motivisali da se spremaju za kandidature", navela je Popović dodajući da "patologija neistina Abazovića više nije smiješna, već opasna po društvo u cjelini".

Bonus video: