DPS: Odbačena krivična prijava protiv Sanje Damjanović

"Ovaj sraman, kao i stotine drugih političkih progona naučnika i nastavnika širom Crne Gore, koje je sprovodilo ministarstvo Vesne Bratić, završio se pred licem pravde onako kako je bilo jedino moguće", navode iz DPS-a

7176 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da je odbačena krivična prijava protiv potpredsjednice te stranke Sanje Damjanović.

Tadašnja Vlada, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, u junu 2021. podnijela je krivičnu prijavu protiv bivše ministarke nauke Sanje Damjanović, nekadašnje sekretarke Smiljane Prelević i NN osobe zaposlene u tom resoru, zbog sumnje da su navodno oštetile državni budžet za više hiljada eura tokom organizacije dvodnevnog skupa Međunarodnog instituta za održive tehnologije jugoistočne Evrope (SEEIIST).

"Godinu i po dana od kada je 42. Vlada pokrenula politički progon ugledne svjetske naučnice i naše potpredsjednice dr Sanje Damjanović, samo zato što se kandidovala na nikšićkim izborima, sramna krivična prijava protiv nje je i zvanično odbačena.

"Tadašnja ministarka Vesna Bratić i državna sekretarka Kadović su u svom revanšističkom transu smatrale da im je sve dozvoljeno, pa i zloupotreba pravnih instrumenata i pokušaj lične diskreditacije naučnice CERN-a i njemačkog GSI-a.

"Ovaj sraman, kao i stotine drugih političkih progona naučnika i nastavnika širom Crne Gore, koje je sprovodilo ministarstvo Vesne Bratić, završio se pred licem pravde onako kako je bilo jedino moguće. Uvjereni smo da će uskoro doći vrijeme odgovornosti, i da će pravda zakucati i na vrata Vesne Bratić i svih onih čiji je revanšizam u svakom pogledu skupo koštao Crnu Goru", saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: