Bečić: Prihvatićemo bilo kojeg stranačkog ili nestranačkog kandidata koji nije sarađivao sa DPS-om

Time, kako navodi, Demokrate "čine dodatan ustupak", cijeneći gest DF-a o odricanju od kandidature za mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore

43107 pregleda 117 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Prihvatićemo bilo koju stranačku ili nestranačku kandidatkinju ili kandidata koji ne dolazi iz stranaka ili iz reda pojedinaca koje su imale saradnju sa DPS u smislu izbora 43. Vlade Crne Gore, a koji su prihvatljivi liderima, učesnicima današnjeg sastanka.

To je saopštio lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, dodajući da dolazi na današnji sastanak " stare većine".

Time, kako navodi, Demokrate "čine dodatan ustupak", cijeneći gest DF-a o odricanju od kandidature za mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore.

"U dobroj vjeri da se možemo i moramo dogovoriti. S tim u vezi, Demokrate su već učinile ustupak: odrekli smo se najviših državnih funkcija radi lakšeg dogovora partija", saopštio je Bečić.

U pregovaračkom procesu su, dodaje on, javno i decidno saopštili da su im prihvatljive kandidatkinje poput Jelene Borovinić Bojović, Vanje Ćalović, Branke Bošnjak…

"Nikada nijesmo, niti ćemo ikada biti prepreka bilo kom dogovoru, osim dogovora koji vodi ka formiranju Vlade sa DPS", zaključio je Bečić.

Bonus video: