Milačić: Ideja "kontrolnog paketa“ uvlačenje većine u lažnu vladu, u kojoj bi manjina bila "vlasnik" većine

Prava Crna Gora navodi da je neophodno da se pregovorima pristupi sa međusobnim povjerenjem i uvažavanjem

3629 pregleda 8 komentar(a)
Milačić, Foto: Boris Pejović
Milačić, Foto: Boris Pejović

Prava Crna Gora saopštila je da se država i Vlada stvaraju u demokratskom procesu dogovora, kompromisa i poštovanja građana koji glasaju, a ideja "kontrolnog paketa“ nije ništa drugo nego uvlačenje većine u lažnu vladu, u kojoj bi manjina bila "vlasnik" većine.

Što se tiče dogovora o vladi, koncept "vlade u vladi" što je drugo ime za "kontrolni paket", pokazao je svoje maligne nedostatke kada je 42. Vlada srušena od vlasnika "kontrolnih paketa",saopštili su iz partije čiji je lider Marko Milačić.

Time je, kako kažu, većina 30. avgusta ušla u krizu i nestabilnost koja i dalje traje i koja se preliva na nestabilnost čitavog političkog sistema i same države

Stoga iz Prave Crne Gore pozivaju da danas sa 41 potpisom predlože zajedničkog mandatara i da u narednih 90 dana odluče o svim detaljima i odnosima buduće većine na način da imamo jedinstvo i zadovoljstvo svih političkih subjekata, uključujući URU i SNP, te čvrstu većinu koja će rukovoditi državom do poslednjeg dana mandata tekućeg saziva Skupštine.

Navode da je neophodno da se pregovorima pristupi sa međusobnim povjerenjem i uvažavanjem.

Smatraju da URA zaslužuje svoje učešće u bezbjedonosnom sektoru i drugim resorima, dok i SNP svakako zaslužuje pojedine resore.

Međutim, navodi se, da sve treba da je u skladu sa principima poštovanja prema ostalim učesnicima pregovora i buduće parlamentarne većine, što u konačnom znači poštovanje prema građanima koji su te predstavnike i tu većinu izabrali.

"Ukoliko URA i SNP smatraju da postoji alternativa dogovoru pobjednika 30. avgusta na način da svoj "kontrolni paket" kontrolišu u tehničkoj vladi koju su izabrali sa DPS-om, to svakako umanjuje njihov politički kredibilitet i iskreno vjerujemo da ova opcija ne igra bilo kakvu mogućnost i bilo kakav legitiman položaj u ovim pregovorima, jer smo duboko uvjereni da uspjeh ovih pregovora nema nijednu zdravu alternativu", zaključuje se u saopštenju Prave Crne Gore.

Povezani članci

15. Septembar 2022.

Lekić nesporan, URA traži "kontrolni paket" vlade

Bonus video: