DPS: Vuković bio istinski borac za našu političku ideju i viziju bolje, prosperitetnije i građanske Crne Gore

"Izostankom njegovog daljeg doprinosa, kroz znanje i brojne ljudske vrline koje su ga krasile, svako od nas pojedinačno ostaje bez istinskog prijatelja, pravog kolege i iskusnog učitelja", saopšteno je iz DPS-a

14765 pregleda 28 komentar(a)
Miodrag Vuković, Foto: DPS
Miodrag Vuković, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da se sa neizmjernim bolom i tugom oprašta od Miodraga Miška Vukovića, dugogodišnjeg poslanika, člana Glavnog odbora i istinskog borca za političku ideju i viziju te partije.

"Zahvaljujući svom profesorskom pozivu ali i svom plemenom srcu, Miško je kroz svoj cjelokupni javni angažman, pokazivao topli, neposredni, predani način bavljenja politikom i zbog toga će ostati jedan od snažnih simbola višedecenijske borbe za prosperitetnu i evropsku Crnu Goru, i oličenje svih dostignuća koje je naša partija ostvarila tokom svog društvenog i političkog bitisanja na crnogorskoj političkoj sceni", navodi se u saoštenju DPS-a.

Vuković je preminuo danas u 68. godini.

"Uskraćeni za njegovu dalju podršku i rad, u DPS-u i Skupštini Crne Gore će ostati velika praznina. Izostankom njegovog daljeg doprinosa, kroz znanje i brojne ljudske vrline koje su ga krasile, svako od nas pojedinačno ostaje bez istinskog prijatelja, pravog kolege i iskusnog učitelja. Trajno ćemo čuvati uspomenu na našeg Miška i brižljivo njegovati i koristiti bogato političko nasljeđe koje je ostavio, boreći se do posljednjeg dana za bolju, prosperitetniju, građansku Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Povezani članci

15. Septembar 2022.

Preminuo Miodrag Vuković

Bonus video: