Mikić: DF i Demokrate da kažu šta nam pripada

"Neka nam predlože, izjasnićemo se na partijskim organima. URA neće biti moneta za potkusurivanje DF-u, Demokratama ni DPS-u"

22489 pregleda 90 komentar(a)
Foto: Željka Vučinić
Foto: Željka Vučinić

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić kazao je da Demokratski front i Demokratska Crna Gora treba da kažu šta pripada koaliciji Crno na bijelo, kad im je odbijeno da vode sektor bezbjednosti i dobiju najviše funkcije u zemlji.

"Neka nam predlože, izjasnićemo se na partijskim organima. URA neće biti moneta za potkusurivanje DF-u, Demokratama ni DPS-u".

Mikić ke rekao da bi odustali od kontrolnog paketa u vladi, ali ne od borbe protiv korupcije koju treba oni da nastave.

Istakao je da su prvi iznijeli konkretne stavove od početka pregovora, ali da su im predlozi odbijani.

Miloš Konatar (URA) kazao je da žele da ministri URE, SNP-a i manjinskih partija ostanu na sadašnjim pozicijama i nastave svoj posao, jer "su do sada puno uradili".

Istakao je da bi se prema eventualnoj ponudi DF i Demokrata brzo odredili, da neko ne kaže da su prepreka dogovoru.

Mikić je kazao da su smatrali da je prirodno da ako nemaju dvije najveće funkcije u zemlji, URA,CIVIS, SNP i manjinske partije da imaju neku vrstu kontrolnog mehanizma u Vladi, ali da to nije prihvaćeno.

Odbijeno je, kako je kazao, da kadrovi tih grupacija pokrivaju sektor bezbjednosti, kao i da mandatar Miodrag Lekić "ima neku vrstu zlatnog glasa" i da od njegovog glasa zavisi ko će imati većinu u Vladi.

Mikić je istakao da ako ne može da se postigne dogovor, nije tragično da se ide na vanredne parlamentarne izbore:

"Dajte da izaberemo jednog ili svo četvoro sudija Ustavnog suda, dogovorimo se oko termina vanrednih parlamentarnih izbora i izađemo iz ove krize".

On je kazao da Demokrate na šest sastanaka nisu iznijele nijedan konkretan predlog.

"Moraju žene, ne moraju žene, može da predlaže URA i SNP, ne može da predlaže URA i SNP. Da se ne bi iscrpljivali oko takvih igara, neka sad oni sa Frontom odrede šta je to što nama pripada", rekao je Mikić.

Bonus video: