Milačić: Partije u petak da dođu i kažu što je njihov minimum zahtjeva

"Dogovor je da sjutra ujutru nakon 10 časova, nakon što ostale partije naprave konsultacije sa svojim organima, da sjutra dođu sa stavom o minimumu zahtjeva ispod kog neće ići. Danas smo korak bliže dogovoru nego jutros", kazao je Milačić novinarima nakon sastanka

22581 pregleda 33 komentar(a)
Milačić, Foto: Nikola Dragaš
Milačić, Foto: Nikola Dragaš

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić kazao je nakon sastanka stare parlamentarne većine da su za danas završeni pregovori.

"Dogovor je da sjutra ujutru nakon 10 časova, nakon što ostale partije naprave konsultacije sa svojim organima, da sjutra dođu sa stavom o minimumu zahtjeva ispod kog neće ići. Danas smo korak bliže dogovoru nego jutros", kazao je Milačić novinarima nakon sastanka.

On je dodao da ni danas nijesu dobili potpise iz Građanskog pokreta URA da mandatar bude predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

"Bilo kako bilo, sjutra treba da imamo potpise kako bi ih ponijeli predsjedniku države jer imamo rokove. Lekić ima tri mjeseca, nakon što mu se da mandat, da odredi program i sastav vlade. To je najbolje rješenje. GP URA treba sjutra da pokaže veću želju za dogovorom. Razgovori se nastavljaju, idemo naprijed. Ništa nije važnije od formiranja vlade u ovom trenutku. Pozivam sve kolege, a naročito iz GP URA, da sjutra imamo 41 potpis za mandatara", rekao je Milačić.

Bonus video: