"Đukanović imao konsultacije sa DPS, pozivu se nijesu odazvali DF i Demokrate"

"Konsultacije sa Građanskim pokretom URA, Socijaldemokratskom partijom, Socijaldemokratama, Socijalističkom narodnom partijom i Bošnjačkom strankom zakazane su za petak (16.9.2022.)", navodi se u saopštenju Službe za informisanje predsjednika Crne Gore

27926 pregleda 20 komentar(a)
Sa konsultacija Đukanovića sa DPS, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Sa konsultacija Đukanovića sa DPS, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao je danas konsultacije sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS), saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

Đukanović, kako je ranije najavljeno danas otpočinje konsultacije o mandataru za sastav nove vlade.

"Današnjem pozivu na konsultacije nijesu se odazvali predstavnici Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore. Konsultacije sa Građanskim pokretom URA, Socijaldemokratskom partijom, Socijaldemokratama, Socijalističkom narodnom partijom i Bošnjačkom strankom zakazane su za petak (16.9.2022.)", navodi se u saopštenju Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

Demokratski front (DF) saopštio je danas da neće prisustvovati konsultacijama sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o mandataru nove Vlade Crne Gore, dodavši da su mu pisali da će ga obavijestiti o imenu mandatara.

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić saopštio je da ni ta partija neće na konsultacije kod Đukanovića poručivši da pozivu treba da se odazovu "oni koji su srušili Abazovićevu Vladu sa DPS".

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sinoć je na pitanje hoće li ići na konsultacije o mandataru kod Đukanovića, odgovorio da bi redosljed koraka bio da se stave potpisi da mandatar bude predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

"Pa da onda on (Lekić) s tim potpisima u nekom sastavu pođe na konsultcije. Ako toga nema, bespredmetno je da učestvujemo jer nećemo da prekrajamo izbornu volju", rekao je sinoć Bečić na konferenciji za novinare nakon sastanka "stare većine"..

Bonus video: