DPS nakon konsultacija sa Đukanovićem: Vanredni parlamentarni izbori najbolja opcija

"Finansijski sistem je doveden do tačke pucanja, a šansa za hvatanje brzog priključka na putu ka EU je propuštena. Imajući u vidu navedeno, po državne interese Crne Gore bio bi poguban još jedan eksperiment struktura koje su više puta pokazale potpuno odsustvo zajedničke vizije o razvoju i budućnosti zemlje"

19447 pregleda 18 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Održavanje vanrednih parlamentarnih izbora najbolja je opcija za rješavanje postojeće političke i društvene krize.

To je saopšteno iz Demokratske partije socijalista (DPS) nakon konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, kojima su prisustvovali potpredsjednik DPS Jevto Eraković, generalni sekretar Aleksandar Bogdanović i šef Kluba poslanika Danijel Živković, a na kojima je razmatrana je aktuelna politička situacija u kontekstu izbora novog mandatara nakon pada 43. Vlade Crne Gore.

"Tom prilikom, predstavnici DPS istakli su da je u kontekstu daljeg evropskog puta Crne Gore neophodno što prije izaći sa konkretnim rješenjem, koje bi eventualno vodilo ka povjeravanju mandata predstavniku struktura koje su prepoznate kao reprezenti građanskih i proevropskih snaga", navodi se u saopštenju DPS.

Ipak, kako kažu, uzevši u obzir mogućnost da u datim okolnostima ne bude izvjestan dogovor i obezbijeđena potrebna većina, predstavnici DPS-a su konstatovali da je alternativa tom scenariju raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, na kojima bi se razriješila politička kriza.

"Crna Gora je izgubila dragocjene dvije godine od redovnih izbora, a tokom tog perioda znatno je poljuljan međunarodni ugled naše zemlje. Kako su istakli predstavnici DPS-a, finansijski sistem je doveden do tačke pucanja, a šansa za hvatanje brzog priključka na putu ka Evropskoj uniji je propuštena. Imajući u vidu navedeno, po državne interese Crne Gore bio bi poguban još jedan eksperiment struktura koje su više puta pokazale potpuno odsustvo zajedničke vizije o razvoju i budućnosti zemlje", zaključuje DPS u saopštenju.

Bonus video: