Milačić: Abazoviću su važnije fotelje od građana i dogovora pobjednika 30. avgusta

Predsjednik Prave Crne Gore poručio je Abazoviću da ne bježi od pregovaračkog stola jer je tamo sloboda

17694 pregleda 64 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, saopštio je da su predsjedniku Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu i lideru Građanskog pokreta URA, Dritanu Abazoviću, fotelje važnije od građana i dogovora pobjednika 30. avgusta.

Abazović je, kako se navodi u saopštenju Milačića, na sinoćnjoj konferenciji, iznebuha, nakon nedavno potpisanog Sporazuma pobjednika 30. avgusta, u ime URE, u panici, putem pres konferencije želio da prekine svaki dalji dogovor o sprovođenju potpisanig Sporazuma.

Milačiću je potpuno, kako kaže, jasan sinoćnji rukopis Abazovićevog presa.

Dodaje da je najavom nedavanja potpisa predsjedniku Demosa, Miodragu Lekiću, za mandatara ponovo data "ruka spasa" DPS-u.

Sve je to, kako kaže, uz izgovor da neko od nas koji smo sve vrijeme, na sve načine, pružili otpor gaženju izborne volje, želi saradnju sa DPS-om.

"Tako jeftina podmetačina i izgovor ne prolazi kod naroda koji jasno razaznaje da je jedini kočničar dogovora parlamentarne većine 30. avgusta URA i da je sinoćnjom pres konferencijom najavio nastavak saradnje sa DPS-om", navodi se u saopštenju Milačića.

Milačić je kazao da je Abazović zaboravio da nijedna fotelja nije važnija od dogovora 30. avgusta i nije bitno ko će biti na kojoj funkciji, jedino što je bitno je da danas imamo 41 potpis protiv organizovanog kriminala.

To je, kako kaže, borba portiv organizovanog kriminala, a sve ostalo su prazne priče koje ne dopiru do naroda koji nije glasao URU da bi mu "trenirali živce ucjenama, rušenjem izborne volje i političkim podmetačinama".

"Pominjući mene sinoć, Abazoviću, više ste rekli o sebi: za razliku od vas, što se mene tiče ne postoji ta funkcija i fotelja koju bih stavio ispred dogovora koji smo dužni građanima, a svoju borbu protiv organizovanog kriminala vodio sam, vodim i vodiću svuda i na svakom mjestu bez obzira na funkcije i pozicije, ne propagandno i ne za pres pultovima, ne sa tjelohraniteljima i obezbeđenjem i ne kukajući kako mi je “glava na panju", poručio je Milačić.

Abazović je sinoć rekao "ako neko misli da će Marko Milačić biti direktor policije, grdno se vara".

Abazović je rekao i da oni su koji su srušili njegovu Vladu podržavaju DPS.

"Cilj Demokrata, Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore je da se pomogne DPS-u. To su ljudi koji su glasali da padne 43. Vlada, a nijesu mogli da naprave vladu sa DPS-om", kazao je on.

Milačić je dodao da ukoliko poslanici URE odbiju da daju svoje potpise mandataru i ukoliko danas ne predaju 41 potpis za sastav Vlade izborne volje građana, narod će najjasnije vidjeti da su upravo poslanici URE "produžena ruka Mila Đukanovića".

Time će, kako kaže, svaka Abazovićeva dalja priča o borbi protiv organizovanog kriminala biti labudova pjesma o saradnji sa DPS-om iz koje više nikada neće izaći.

"Ne bježite od pregovaračkog stola jer tamo je sloboda od svega što vas je sinoć natjeralo da rušite ono što je narod izabrao, a to je izborna pobjeda i samo tamo, u 41 potpisu je prava i jedina borba protiv organizovanog kriminala i korupcije", poručio je Milačić.

Bonus video: