Đurović: Stručnost i predanost Vukovića služili su i služiće kao primjer koleginicama i kolegama u Skupštini

predsjednica Skupštine Crne GoreDanijela Đurović je kazala da je Vuković svom poslu pristupao kao veliki profesionalac, temeljno i ozbiljno, vodeći računa o pravilima rada parlamenta i uvijek uvažavajući ostale poslanice i poslanike

19612 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

U Skupštini Crne Gore danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti poslanika Skupštine Crne Gore, Miodraga Vukovića, saopšteno je iz Skupštine.

Sjednicu je otvorila predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Višegodišnji funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković preminuo je juče u 68. godini.

Povezani članci

15. Septembar 2022.

Preminuo Miodrag Vuković

"Dugogodišnji parlamentarni rad poslanika Vukovića ostaće nesumnjivo upamćen u političkom životu naše države. Njegova stručnost i predanost služili su i služiće kao primjer koleginicama i kolegama u Skupštini Crne Gore", istakla je Đurović.

Ona je dodala da je Vuković svom poslu pristupao kao veliki profesionalac, temeljno i ozbiljno, vodeći računa o pravilima rada parlamenta i uvijek uvažavajući ostale poslanice i poslanike.

"Za svoje stavove i mišljenja borio se odlučno i istrajno, uzimajući u obzir drugačija viđenja, a uvijek čuvajući dignitet zakonodavnog doma čiji je bio član", zaključila je Đurović.

Predsjednik kluba poslanika DPS Danijel Živković, naveo je da je Vuković bio učesnik u donošenju presudnih političkih odluka za Crnu Goru, kao i da je odgovorno i mudro stajao pred izazovima dramatičnog vremena vjerujući u demokratičnost, razgovor, toleranciju i argumente.

On je dodao da se Vuković na dugom političkom putu borio suvereno i nepokolebljivo, snagom činjenica i blagosti, a teret složenog državnog posla nosio mirno i savjesno vodeći računa o ljudskim potrebama i problemima uz najdublje razumijevanje za sve svoje kolege.

"Njegova djela ostaju da svjedoče kako se demokratski primjereno i dostojanstveno može boriti za ideju koja je uzvišena i ispravna. Miško Vuković ostavlja porodici i Crnoj Gori bogato nasliljeđe i časno ime", kazao je Živković.

Bonus video: