Lekić: Ovo je bio posljednji pokušaj, DPS je današnjim rezultatom dobio vjetar u leđa

"GP URA, SNP, DPS i SDP nastaviće da vode državu", rekao je Lekić

103446 pregleda 136 komentar(a)
Lekić, Foto: Nikola Dragaš
Lekić, Foto: Nikola Dragaš

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić, rekao je nakon sastanka "stare parlamentarne većine" da od početka njihovih razgovora zastupa stav da se proces pregovora o formiranju nove vlasti prenese u polje legalnosti - da oni koji su pobijedili na izborima vode državu, "a ne da spoljni faktori - crkveni ili međunarodni operateri - određuju vladu".

U Skupštini Crne Gore danas je održan novi, sedmi sastanak bivše parlamentarne većine, koji je trajao 20-ak minuta.

Sastanku predstavnika pobjedničkih koalicija na parlamentarnim izborima 2020. godine nisu prisustvovali predstavnici koalicije "Crno na bijelo", koju čine Građanski pokret (GP) URA i Savez građana CIVIS.

"Zalagao sam se da formiramo vladu na osnovu izborne volje. Ovo je bio posljednji pokušaj. Namjeravao sam da dam posljednji osvrt, ali je Mandić (Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokrastkog fronta) dao neku perspeltivu koju ja ne vidim...", istakao je Lekić.

On je novinarima u Skupštini kazao da se desio se "trijumf neozbiljnosti i šarlatanstva".

"Mandić zaslužuje priznanje jer je strpljivo i odgovorno vodio ovaj proces. Na samom početku sam molio subjekte koji ne namjeravaju da prihvate sporazum, da to kažu odmah na početku. Ali ne, to smo doživjeli danas. Ne želim da dajem završnu ocjenu, građani će to uraditi. GP URA, Socijalistička narodna partija (SNP), Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) nastaviće da vode državu. DPS je današnjim rezultatom dobio vjetar u leđa... Mandić očekuje još neke odgovore, ja ih ne očekujem. Ova zemlja je umorna od ovakve političke elite. Nastavlja se mrcvarenje političkog života, simuliranje državne politike. Na građanima je da sumiraju ovaj bilans", poručio je Lekić.

Bonus video: