Milačić: Abazović želi da ucjenjuje, jača DPS, nijedan političar nije dobio u nasleđe "kontrolne pakete"

"Naš narod ima običaj da kaže "mnogo mačku teleća glava", a Prava Crna Gora poručuje kolegama iz URE da ne skrivaju svoju politiku, ambicije i apetite, ni kada je u pitanju DPS, ni kada su u pitanju pregovori o obmanjivanju skupštinske većine 30. avgusta"

17558 pregleda 30 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je danas da premijer u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokrat URA Dritan Abazović želi da ucjenjuje većinu od 30. avgusta, praveći od Vlade akcionarsko društvo.

"Radi sprovođenja takve politike Abazović aktivno i otvoreno jača DPS, koji je davno trebao da se bori za cenzus, a ne da pravi 43. Vladu, čiji je Abazović premijer. To radi izdvajajući Zetu iz Podgorice, dok priča "o strahu od povratka DPS-a u Podgorici", dok priča o švercu "Bemaksa" daje tendere i novac iz budžeta Bemaksu, dok priča protiv Đukanovića, čuva i imenuje njegove kadrove u Vladi, državnoj upravi i javnim preduzećima. Dok predlaže Vanju Ćalović bez njenog pristanka i pozajmljuje kredibilitet koji sam nema, zapravo predlaže sebe i ucjenjuje druge. Dok Ranka Krivokapića i Raška Konjevića naziva izvođačima radova "nekih struktura", svake nedjelje sjedi sa njima u Vladi i drugim organima, dogovara i donosi odluke za Crnu Goru. Ni jednog trenutka mu nije palo na pamet da traži od Skupštine njihovo razrešenje", istakao je Milačić u saopštenju.

On je dodao da je "Pravoj Crnoj Gori jasno ko i u ime koje politike ruši 30. avgust".

"Ono što jeste poruka URI, je da niti jedan političar nije dobio u nasleđe "kontrolne pakete" u Vladi, bezbjedonosnom sektoru, finansijama, javnoj upravi i slično. Zbog toga Abazović ne treba da čeka "što mu nude drugi", nego da kaže koliko mu nije malo od "paketa", da bi se osjećao bitnim i velikim, pa da se "drugi" dogovore što će sa mrvicama i odbačenim kartonima od Abazovićevih "paketa". Zbog toga nije bitno ko će biti na čelu bilo kog sektora, kada će Abazović i u tom slučaju biti zadužen da stvara nestabilnost, da ucjenjuje i da saborce naziva "revanšistima", u ime političke ishrane DPS-a i relativizacije političkih subjekata, u kojoj će "tas na vagi" držati pištolj uperen u bilo koju većinu i u bilo koju izbornu volju", kazao je Milačić.

Po Milačićevim riječima, "Prava Crna Gora neće voditi politiku mazohizma i samoranjavanja, kako bi pomogla Abazoviću da se sa njegovim malim, osjeti dovoljno velikim i da preko tuđih leđa savlađuje sopstvene nedostatke, već ćemo svoju politiku i svoje ambicije iznositi hrabro, otvoreno, sa iskrenim, necenzurisanim odnosom prema željama i snovima građana".

"Naš narod ima običaj da kaže "mnogo mačku teleća glava", a Prava Crna Gora poručuje kolegama iz URE da ne skrivaju svoju politiku, ambicije i apetite, ni kada je u pitanju DPS, ni kada su u pitanju pregovori o obmanjivanju skupštinske većine 30. avgusta. Potpis i podrška Prave Crne Gore za mandatara je neupitna, a isto tako će biti jasno čiji podrška i potpisi nedostaju novom mandataru koji ima istorijsku misiju da obnovi pobjedničku većinu i nastavi reforme koje građani traže i koje će braniti na izborima i na svakom mjestu. Konačno, pozivamo Abazovića i njegovu partiju URA da prestanu sa ucjenjivanjem građana i Crne Gore, da se hitno vrate za pregovarački sto i daju potpis za mandatara", zaključio je Milačić.

Bonus video: