Dešić na čelu odbora SDP-a u Plavu

Za potpredsjednike odbora izabrani Rijad Markišić, Adnan Šabović i Muhamed Reković, a za sekretara Emir Feratović

3612 pregleda 1 komentar(a)
Dešić, Foto: SDP
Dešić, Foto: SDP

Sulejman Dešić izabran je za predsjednika odbora Socijaldemokratske partije (SDP) u Plavu.

Novo rukovodstvo tog opštinskog odbora izabrano je sinoć na konvenciji u Centru za kulturu "Husein Bašić". Za potpredsjednike lokalnog odbora izabrani su Rijad Markišić, Adnan Šabović i Muhamed Reković, a za sekretara Emir Feratović.

Sastanku su, kako je saopšteno, prisustvovali predsjednik SDP-a Raško Konjević, poslanica Draginja Vuksanović-Stanković, potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković i Džavid Šabović, koji je izabran za počasnog predsjednika opštinskog odbora SDP-a u Plavu. Oni su novoizabranom rukovodstvu pružili punu podršku za sve buduće aktivnosti.

Dešić je istakao da je SDP Plav, iako u opoziciji, u proteklom periodu aktivno učestvovao u donošenju "svih onih korisnih i mudrih odluka, možda i više nego neki koji su činili vlast".

"Time smo danas stekli povjerenje kao dobre kolege i da nas svi vide kao buduće saradnike i potecijalne partnere u novoj izvršnoj vlasti. Mi kao takvi možemo pošteno i sa svima da razgovaramo, imamo sve kadrovske potencijale, znanje, stručnost i iskustvo koje će nam pomoći da u narednom periodu zajedno sa svima vama vratimo SDP-u mjesto koje mu i pripada, a to je na vrhu plavske političke scene."

Sulejman Dešić, SDP Plav
foto: SDP

On je naveo da će planirane aktivnosti OO SDP Plav biti usmjerene na rješavanje realnih problema građanki i građana Plava i da se neće zasnivati "na temama vjere, nacije i ranijih političkih i drugih pripadnosti".

“Nas je ovdje danas okupio jedan zajednički cilj za koji ne treba da žalimo ni svoju energiju, čast, mladost, iskustvo i da smo radosni i ujedinjeni oko toga cilja, a to je naš Plav, naglasio je Dešić.

Zbog toga će, rekao je on, budući program biti posvećen rješavanju problema svih segmenata šire zajednice, a koji se tiču privrede i zapošljavanja, poljoprivrede i ruralnog razvoja, turizma, lokalne poreske i socijalne politike, reforme lokalne samouprave, obrazovanja, infrastrukture, kulture, ekologije i sporta, kao i rješavanje svih pitanja od važnosti za bolji život građana.

“Građani žele kvalitetniji i ljepši život, mlade i dokazane ljude, izbore bez nepotrebnih tenzija i bez upliva bilo koga sa strane jer o Plavu treba da odlučuju građani ovog grada", poručio je Dešić, i napomenuo da će sve te ciljeve biti moguće realizovati uz podršku, "znanje i iskustvo rukovodstva SDP Crne Gore, kao i svih ovih godina do sad".

“Mi uopšte ne sumnjamo da zajedno možemo ostvariti dobre rezultate jer je SDP Crne Gore i u ovom proteklom periodu prepunom novih izazova bila istrajna i dosljedna u zaštiti interesa svih građanki i građana Crne Gore kao i same države Crne Gore. U to ime, novo rukovodstvo pruža ruku Plavu, Crnoj Gori i svima koji sa nama dijele iste ili slične vrijednosti za neke nove početke i ljepšu budućnost našeg grada i svih naših građana, poručio je Dešić.

Članove novog OO SDP Plav čine:

Bašić Bećo, Redžematović Dzafer, Palavrtić Safet, Cecunjanin Skender, Kandić Šefkija, Cecunjanin Sejdo, Ciriković Ruždija, Šahman Fikreta, Dešić Ramadan, Čelić Ave, Drešković Ganija, Redžematović Muzafer, Feratović Džemal, Ferović Adis, Gutić Hilda, Ciriković Anel, Hadžialjević Dino, Kojić Kenan, Šabović Mirela, Lješnjanin Faruk,Markišić Rijad, Markišić Jasmin, Đešević Safet, Markišić Ermin, Muminović Mersim, Musić Alen, Musić Orhan, Musić Enes, Neković Denis, Pupović Mirsad, Šarkinović Nedžad, Radenović Saša, Radončić Mirza, Canović Amel, Redžematović Kemal, Kabašić Enis, Šabović Adnan, Redžepagić Alem, Šabović Elvis, Šabović Senad, Tošić Enis, Zilkić Belmin, Cecunjanin Selma, Šabović Faruk, Šabović Sulejman, Cecunjanin Jasmin, Kolašinac Amel, Kučević Orhan, Markišić Rahman, Huseinović Naser, Dešić Sulejman, Šabović Mirza, Reković Muhamed, Markišić Medo, Hadžimušović Izet, Kolašinac Aida, Drešković Enes, Redžematović Alija, Feratović Emir i Jadadić Edin.

Bonus video: