Todorović: URA će učiniti da Bar i Crna Gora budu dom svih nas

Predsjednik barskog odbora GP URA je kazao da je vlast koja svoj uspjeh mjeri kilometrima asflatiranog puta, kilometrima vodovoda i kanalizacije u 21. vijeku - očajna i smiješna vlast
413 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2017. 09:00h

Predsjednik Svjetske naučne akademije za streljaštvo, Željko Todorović izabran je sinoć u sali hotela Princess u Baru za novog predjsednika odbora pokreta URA u tom gradu. U prisustvu sedamdeset delegata izbrano je i ostalo rukovodstvo pokreta potpredsjednice Nada Marstijepović, Vera Milačić-Brkanović i Daniela Đurovic.

"Pored njih odbor pokreta URA u gradu pod Rumijom brojaće i sljedeće članove: diplomiranog ekonomistu Miloša Šuštera, Željka Kosovića, diplomiranu pravnicu Ivanu Martinić, diplomiranog inženjera Đura Karanikića, Veljka Banovića, Jasminku Todorović, Jasminu Rastoder, Feridu Peročević, doktora Berina Buntića, diplomiranu pravnicu Vesnu Bokan, Gorana Trifunovića, Mirelu i Mariju Đokvučić, Fejza Brkanovića, diplomiranog ekonomistu Almiru Škrijelj, Aleksandra Mijovića, Pera Nikolića, Bećira Mehmedovića, Džavida Agovića, Alena Bahovića, Zifa Čokovića i Tamaru Čavić," kazali su iz GP URA.

U obraćanju nakon izbora za predsjednika odbora Todorović osvrnuo se na probleme barske opštine, ali i na one na državnom nivou.

“Opština Bar u ovom trenutku ima 30 miliona eura duga i to svjedoči o nesposobnosti lokalne uprave u ovom gradu. Mi smo danas ovdje iz ljubavi prema slobodnoj Crnoj Gori a aktuelna vlast nam svojim postupcima brani da volimo Crnu Goru. Članovi pokreta URA nemaju ličnih političkih ambicija i ušli su u ovu priču sa samo jednim ciljem, da se bore za slobodnu zemlju i za slobodni Bar. Naš cilj je da damo svoj doprinos u smjeni vlasti i da budemo buduća vlast u Baru”, istakao je Todorović.

On je kazao i da je vlast koja svoj uspjeh mjeri kilometrima asflatiranog puta, kilometrima vodovoda i kanalizacije u 21. vijeku - očajna i smiješna vlast.

“Građani Bara znaju da su sve te infrastrukturne “blagodeti” postojale prije par vjekovaka ovdje u Baru.Pođite do Starog Bara i vidjećete to – i vijadukte i akvadukte. Kada budemo dio nove vlasti sporvešćemo sve što smo i obećali - posao za sve, zdravstvo za sve, obrazovanje za sve, Bar za sve, Crnu Goru za sve. Dosta nam je da našu državu svojataju kao svoje vlasništvo pojedinci, naš ideal je demokratija koja je da se živi a ne da se preživljava od prvog do prvog,” naglasio je Todorović.

On se osvrnuo i na loš ekonomski položaj građana Crne Gore i istakao da Bar ima velike potencijale a da nijesu pravilno iskorišćeni ili se uopšte ne koriste.

“Učinićemo da stub crnogorskog drušva, majke ne traže nadoknade po pločnicima Podgorice, da penzioneri dostojno žive… Bar ima najveći potencijal od svih primorskih gradova, imamo dvije obale i tri planine a i dalje pričamo o ekonomskim problemima i dugovima opštine.”, zaključio je on.

Sinoćnoj konvenciji prisustvovali su i predsjednik pokreta URA – Dritan Abazović, potpredsjednici - Miloš Konatar i Neđeljko Rudović, politički direktor - Rade Milošević, sekretar - Mileta Radovanić, predsjednica Foruma žena - Zdenka Grbavčević i potpredsjednica Foruma žena – Valerija Saveljić.

Galerija

Bonus video: