Milačić: Imamo današnji dan da vidimo gdje smo i da li postoji mnogo funkcija koje nisu malo za Abazovića

Milačić je rekao da nova politička doktrina Dritana Abazović i GP URA očigledno glasi: dogovor to sam ja, koalicija to sam ja, konstituenti to sam ja, fotelja to sam ja, funkcija to sam ja, Temeljni ugovor to sam ja, Vanja Ćalović i Vladimir Novović to sam ja

28306 pregleda 35 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore saopštio je danas da je predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović naglo promijenio već donijetu odluku da podrži predsjednika Demosa Miodraga Lekića za mandatara, "naknadno" se prisjetivši da će svi učesnici pregovora zajedno formirati novu Vladu, a ne isključivo mandatar.

"U tom naknadnom "prosvjetljenju" postale mu male i funkcije, i kontrolni paketi, i bezbjedonosni sektor, sada on indirektno traži "mandatara" koji će sastavljati cjelokupnu Vladu, bez učešća "drugih" partija koje će "opasno" (mandataru) sastavljati koalicionu Vladu", istakao je Milačić u saopštenju.

On je dodao da nova politička doktrina Dritana Abazović i GP URA očigledno glasi: dogovor to sam ja, koalicija to sam ja, konstituenti to sam ja, fotelja to sam ja, funkcija to sam ja, Temeljni ugovor to sam ja, Vanja Ćalović i Vladimir Novović to sam ja.

"Ako ne ostavimo Abazovića za tehničkog premijera neko drugi će doći na čelo MANS-a, na čelo Državnog tužilaštva, na čelo Specijalnog tužilaštva, na čelo Crkve, a vjerovatno i na "čela" svih partija koje su donijele pobjedu 30. avgusta. Ako ne ostavimo Abazovića za tehničkog premijera, svi građani koji su glasali 30. avgusta, postaće članovi DPS-a i švercovaće duvan preko Luke Bar. Sve one rijeke ljudi koje su proticale litijama, postaće aktivisti DPS-a i odbaciće Temeljni ugovor. Ako nas Abazović i URA ne spasu od ove strašne budućnosti, zbog koje samopožrtvovano sjede u Vladi sa Rankom, Raškom i drugim "izvođačima radova nekih struktura", zbog koje još samopožrtvovanije otkidaju Zetu od Podgorice i zbog koje samopožrtvovano daju sebi sve i čuvaju demokratiju od građana, ako nas oni ne sačuvaju od svih tih vidljivih i "izvjesnih" a kako vole da kažu i "legitimnih" nedaća, neće niko", poručio je Milačić.

Po njegovim riječima "kažu da je Abazović prilikom rušenja 42. Vlade imao "plan"(pravljenja Vlade sa DPS-om), a mi "amateri" nemamo plan, iako je jedini realan, pošten i legitiman plan nakon rušenja takve Vlade, obnova većine 30. avgusta i konačni dogovor sa UROM, kada dobiju sve moguće pakete, sektore, fotelje i funkcije, koje bi svaki dobronamjerni lider prihvatio".

"Taj plan je svakako daleko bolji od lakrdije koju je Abazović izgradio sa DPS-om, i koju nastavlja "tehnički" da izgrađue, rušeći dogovor i sve objektivno očekivane i realne političke procese. Imamo današnji dan da vidimo gdje smo i da vidimo postoji li mnogo funkcija koje nisu malo za Dritana Abazovića ili ćemo ići na izbore sa njime i kadrovima DPS-a i institucijama koje je DPS užurbano popunjavao i popunjava u političkom dogovoru sa UROM, pravljenjem, dogovaranjem i sprovođenjem otrovne, sada tehničke, 43. Vlade", zaključio je Milačić.

Bonus video: