SDP: Podržali smo okupljanje građanskih i proevropskih subjekata, najprimjereniji odgovor na aktuelni politički ambijent

"Uvjereni smo da će ovakav građanski i nadpartijski pristup, koji je jasno idejno profilisan, pokazati političku i kadrovsku superiornost te da će svojom kulturnom, civilizovanom, pozitivnom i na konkretnim rezultatima zasnovanom kampanjom biti siguran i pouzdan izbor za građane Podgorice"

6802 pregleda 24 komentar(a)
Odbornički kandidati SDP na listi Pokreta "Svi za naš Grad", Foto: SDP
Odbornički kandidati SDP na listi Pokreta "Svi za naš Grad", Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) saopštila je danas da je odlukom da bude dio Pokreta "Svi za naš Grad" podržala ideju okupljanja svih građanskih i proevropskih političkih subjekata, uglednih i svjetski prepoznatljivih pojedinaca, koji zajedno čine jedan široki i nadpartijski savez za izbore u Glavnom gradu, koji će se održati 23. oktobra.

"Ideja ovakvog vrijednosnog okupljanja je najprimjereniji odgovor na aktuelni politički ambijent i iskaz je potrebe da se, bez partijskih ili kojih drugih kalkulacija, sačuva građanska i evropska Podgorica i nastavi njen dinamičan razvoj. Uvjereni smo da će ovakav građanski i nadpartijski pristup, koji je jasno idejno profilisan, pokazati političku i kadrovsku superiornost te da će svojom kulturnom, civilizovanom, pozitivnom i na konkretnim rezultatima zasnovanom kampanjom biti siguran i pouzdan izbor za građane Podgorice", ističe se u saopštenju SDP.

Oni su dodali da je gradska uprava u prethodnom mandatu na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem pokazala i znanje i volju da razvija i oplemenjuje Podgoricu, ostvarujući konkretne zavidne rezultate na mnogim poljima.

"Vjerujemo da ljudi od struke i integriteta treba da nastave da rade na daljem razvoju Podgorice i njenoj daljoj transformaciji u razvijen i moderan grad – Glavni grad građanske, evropske, moderne i ekonomski razvijene države Crne Gore. U tom smislu Socijaldemokratska partija je predložila da njeni odbornički kandidati na zajedničkoj listi Pokreta budu: Budimir Mugoša, predsjednik Odbora Glavnog grada SDP-a, nekadašnji ministar poljoprivrede i aktuelni državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, dr Miloš Vukčević, advokat, profesor i bivši dekan Univerziteta Mediteran i član Predsjedništva SDP, prof. Biljana Ćulafić, dugogodišnji prosvjetni radnik i profesorica crnogorskog jezika, Ivan Vujović, dipl.pravnik i generalni sekretar SDP i Ivan Marković, dipl.menadžer u turizmu, savjetnik za kvalitet u stručnom obrazovanju - član Predsjedništva Odbora Glavnog grada SDP-a", piše u saopštenju SDP.

Bonus video: