Brđanin: Francuska jedan od najznačajnijih spoljnopolitičkih partnera Crne Gore

Direktor Uprave policije naglasio je značaj Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost i istakao da je naša država pouzdan partner ovom Centru

1330 pregleda 4 komentar(a)
Brđanin na sastanku sa novoimenovanim atašeom za unutrašnje poslove Francuske, Foto: Uprava policije
Brđanin na sastanku sa novoimenovanim atašeom za unutrašnje poslove Francuske, Foto: Uprava policije

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, poručio je da je Francuska jedan od najznačajnijih spoljnopolitičkih partnera naše države koji kontinuirano podržava Crnu Goru u procesu evropskih integracija.

Brđanin se danas sastao sa novoimenovanim atašeom za unutrašnje poslove Francuske, Alainom Roudenom.

Brđanin je, kako je saopšteno iz Uprave policije, istakao uspješnu i plodotvornu policijsku saradnju sa Francuskom koja se odvija ne samo posredstvom Ambasade Francuske u Podgorici, već i u značajnoj mjeri i posredstvom oficira za vezu Francuske.

Saradnja je, kako se navodi, rezultirala brojnim realizovanim aktivnostima od značaja za unaprjeđenje kadrovskih kapaciteta Uprave policije, posebno u vidu organizovanja značajnog broja obuka za policijske službenike.

Dodaje se da je Brđanin posebno istakao značaj Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost.

Iz Uprave policije kazali su da je Brđanin naglasio da je Crna Gora pouzdan partner ovom Centru imajući u vidu da će se njegovim osnivanjem u velikoj mjeri ojačati i osnažiti svi resursi neophodni za odgovor na ovu vrstu kriminala.

Brđanin je, kako je saopšteno, ukazao na potrebu intenziviranja saradnje kako u oblasti sajber bezbjednosti, tako i u segmentu finansijskih istraga i sprječavanja pranja novca.

"Brđanin je u završnici sastanka poželio uspješan mandat Roudenu i ponovio spremnost Uprave policije da bude otvoren i spreman partner za zajedničko suočavanje sa svim bezbjednosnim izazovima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: