Radovanić: Podrška Lekiću, dokument će biti potpisan kada sve bude dogovoreno

Generalni sekretar GP URA kazao da je suština da 41 poslanik podržava Miodraga Lekića za mandatara

33719 pregleda 59 komentar(a)
Foto: Željka Vučinić
Foto: Željka Vučinić

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić kazao je da se predsjedništvo te partije, koje se sastalo u pauzi sastanka, izjasnilo da im je prihvatljivo da Lekić bude mandatar za sastav nove Vlade i da se Vlada podijeli po principu pola-pola, a da "zlatni glas" ima mandatar, dok će sektor bezbijednosti pokrivati kadrovi koalicije Crno na bijelo.

"Imajući u vidu da kolege iz DF-a i Demokrata nisu dostavile pisanu ponudu o kojoj smo pričali u prethodnim danima... Predsjedništvo GP URA nije dalo saglasnost da poslanici ove partije potpisuju bilo kakav dokument koji ne podrazumijeva kompletan dogovor, cijeneći ranije iskazan princip svih partija da "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno", rekao je Radovanić.

On je kazao da je suština da 41 poslanik daje uslovnu podršku Lekiću i da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović treba da mu da mandat.

Stranke stare parlamentarne većine nakon više sastanaka dogovorile su danas da formiraju novu vladu Crne Gore, a da mandatar bude Miodrag Lekić

Bonus video: