Lekić: Velika čast, dogovor demant da stara većina nije spremna da konstituiše vlast

Lider Demosa kazao da ne očekuje da će se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović upuštati da osporava ono što su bazični principi demokratije

79033 pregleda 135 komentar(a)
Foto: Željka Vučinić
Foto: Željka Vučinić

Lider Demosa Miodrag Lekić je kazao da je postignuti dogovor demant da ekipa koja je pobijedila na izborima u avgusto 2020. godine nije sposobna da konstituiše vlast.

"Danas je postignut veliki korak u deblokiranju važnog segmenta u politilčkom sistemu Crne Gore. Legalnost političkog sistema je vraćena time što se otvara perspektiva da se konstituiše Vlada na bazi izborne volje”, kazao je Lekić.

Istakao je da se nikad nije samopredlagao i da je bio spreman da glasa i za drugog kandidata.

"Tako je došla situacija da sam se pojavio kao konsenzus u tom sastavu. To nisam mogao da odbijem. Svjestan sam da ovaj status podrazumijeva veliku čast, ali i veliki teret i žrtvu”.

Istakao je da buduća Vlada neće biti sistem UN, gdje će dolaziti predstavnici suvrenih država, nego će insistirati na zajedničkom radu i konsenzusu.

"n je dodao da to mjesto po snazi u parlamentu ne pripada njemu, ali da su "kolege pokazale širinu".

Lekić je kazao da ne očekuje da će se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović upuštati da osporava ono što su bazični principi demokratije.

Bonus video: