Abazović na otvaranju sjednice Generalne skupštine UN

Tema ovogodišnjeg zasijedanja je "Prelomni trenutak: transformativna rješenja za međusobno povezane izazove", a tema proizilazi iz priznanja da se svijet nalazi u kritičnom trenutku u istoriji UN zbog složenih i međusobno povezanih kriza

4073 pregleda 5 komentar(a)
Krivokapić i Abazović, Foto: Screenshot/gov.me
Krivokapić i Abazović, Foto: Screenshot/gov.me

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović prisustvovao je otvaranju 77. sjednice jesenjeg zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku.

Zajedno sa Abazovićem, u sjedištu UN-a su ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, otpravnica poslova u Stalnoj misiji Crne Gore u UN Dragana Šćepanović i savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Đorđe Radulović.

"Tema ovogodišnjeg zasijedanja je "Prelomni trenutak: transformativna rješenja za međusobno povezane izazove", a tema proizilazi iz priznanja da se svijet nalazi u kritičnom trenutku u istoriji UN zbog složenih i međusobno povezanih kriza, uključujući pandemiju COVID-19, rat u Ukrajini, humanitarne izazove, prekretnicu u klimatskim promjenama i sve veću zabrinutost zbog prijetnji globalnoj ekonomiji", saopšteno je iz Vlade.

Opšta debata na visokom nivou počinje danas i trajaće sedam dana, a 23. septembra se očekuje obraćanje Abazovića.

Bonus video: