Koprivica: Epilog postupka za izbor članova Sudskog savjeta posledica zakulisnih igara DPS-a i GP URA

"Procedura na Odboru je vođena u skladu sa propisima, maksimalno transparentno i stručno je usmjerena od strane svih članova, ali je zakulisnim političkim igrama onemogućen uspjeh u finalu procesa na plenumu"

31677 pregleda 20 komentar(a)
Koprivica, Foto: Boris Pejović
Koprivica, Foto: Boris Pejović

Predsjednika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica za "Vijesti" je kazao da je epilog postupka za izbor članova Sudskog savjeta, "posledica zakulisnih igara DPS-a i GP URA, kao i izostanka dijaloga sa opozicijom".

"Prvo, jednostrano je utvrđena lista predloženih kandidata od strane većine koja je izabrala Abazovićevu vladu, čime je uskraćena opozicija u mogućnosti da da svoj doprinos. Nakon toga, SNP kao konstituent 43. Vlade, izbjegla je u drugom krugu da glasa za jednog kandidata, iako su glasali za njega na Odboru i u prvom krugu skupštinskog glasanja. To su dokazi da je priča o deblokadi pravosuđa bila obična farsa. Procedura na Odboru je vođena u skladu sa propisima, maksimalno transparentno i stručno je usmjerena od strane svih članova, ali je zakulisnim političkim igrama onemogućen uspjeh u finalu procesa na plenumu", rekao je Koprivica.

Bonus video: