Abazović se u Njujorku sastao sa Lajčakom, razgovarao i sa Vučićem

Premijer u razgovoru sa Lajčakom, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da se nada razrješenju političke situacije u Crnoj Gori koja bi donijela dugoročnu političku stabilnost

15762 pregleda 15 komentar(a)
Abazović i Lajčak, Foto: Gov.me
Abazović i Lajčak, Foto: Gov.me

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da evropske integracije nijesu pitanje jedne vlade "nego proces koji mora biti u fokusu cijelog društva".

Abazović se na marginama 77. sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku sastao da specijalnim izaslanikom Evropske unije (EU)U Miroslavom Lajčakom.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao zadovoljstvo zbog susreta sa Lajčakom i naglasio da Crna Gora stoji čvrsto na putu promocije evropskih vrijednosti.

"Razgovarajući o pravosuđu, premijer Abazović je ukazao na značaj deblokade pravosuđa kroz proces dijaloga, ističući zadovoljstvo zbog izbora novog člana Sudskog savjeta, Radoja Koraća i ocjenjujući to kao korak naprijed u pomenutoj deblokadi. Abazović je zaključio da se nada razrješenju političke situacije u Crnoj Gori koja bi donijela dugoročnu političku stabilnost, pogurala naprijed evropske integracije i nastavila odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije", saopšteno je iz Vlade.

Abazović je tokom 77. sjednice jesenjeg zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Informaciju o razgovoru na svojoj Instagram stranici podijelio je Vučić.

"Prvi današnji susret s Abazovićem. Nastavljamo kasnije da govorimo o unapređenju saradnje Crne Gore i Srbije", naveo je Vučić.

Aleksandar Vučić, Dritan Abazović
foto: Screenshot/Instagram

Abazović je kasnije na Telegramu podijelio fotografije sa radnog ručka lidera Zapadnog Balkana koji je u Njujorku organizovao šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj.

Dritan Abazović, Edi Rama, Aleksandar Vučić, Žozep Borelj, Vjosa Osmani, Šefik Džaferović, Dimitar Kovačevski
foto: Telegram/Dritan Abazović

Na radnom ručku, osim Borelja, Abazovića i Vučića bili su premijer Albanije Edi Rama, predsjednica Kosova Vjosa Osmani, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačeski.

Bonus video: