Koprivica: Marović već duži vremenski period ima problem sa političkom logikom

"Vi ste bili uzdržani o svih 18 kandidata za Ustavni sud, a na kraju ni ona većina od 46 koju ste uspostavili suprotno 30. avgustu i koja je jednostrano utvrdila kandidate za Sudski savjet nije glasala u plenumu čak ni za ono što ste jednostrano utvrdili na Odboru"

18469 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je da je Građanski pokret URA "suviše prevrtljiva stranka za ozbiljne rasprave".

Koprivica je reagovao na navode potpredsjednice GP URA Jovane Marović, koja je između ostalog kazala da to što Demokrate "nemaju stav o bilo čemu" je njihov problem, a ne URA.

"Da su gospođi Marović jasni stavovi osobina došla bi na sjednicu Vlade 8. jula i izjasnila se o dnevnom redu te sjednice. Da ste se lično izjasnili o dnevnom redu, umjesto što ste pobjegli sa sjednice, možda biste i mogli pridikovati o jasnoći stavova. Gospođa Marović, već duži vremenski period ima problem sa političkom logikom, vjerovatno zbog rušenja 42. Vlade, izbora DPS Vlade i odbijanja GP URA da stavi potpis na kandidaturu Miodraga Lekića za mandatara", naveo je Koprivica.

Dodao je da URA sa jedne strane optužuju DPS za kriminal i korupciju, a da sa tim istim DPS-om "dogovaraju članove Sudskog savjeta".

"To je valjda ona borba protiv kriminala unutar kriminala. Sa druge strane formiraše Vladu sa DPS-om pod izgovorom da zajedno deblokiraju pravosuđe, a onda na sjednici Ustavnog odbora GP URA , uzdržavanjem od glasanja za bilo kod od 18 kandidata, ruši kompletnu proceduru izbora sudija Ustavnog suda, čime planski i umišljajno blokiraju Ustavni sud. To je valjda definicija samozvanih evropejaca".

Koprivica je naveo i da to što "iz GP URA uglavite sa DPS-om nas ne obavezuje".

"Mi smo glasali i za četvoricu kandidata za Ustavni sud i Sudski savjet na matičnim odborima. Vi ste bili uzdržani o svih 18 kandidata za Ustavni sud, a na kraju ni ona većina od 46 koju ste uspostavili suprotno 30. avgustu i koja je jednostrano utvrdila kandidate za Sudski savjet nije glasala u plenumu čak ni za ono što ste jednostrano utvrdili na Odboru. Vaš partner, SNP, je čak odustala od glasanja za jednog kandidata za kojeg je glasala u prvom krugu skupštinskog glasanja. Je li to jasnoća stava koju Vi preferirate? A, floskula: “nemaju stav ni o čemu”, svojstvena je onima koji sopstvenim floskulama opisuju sami sebe. Pa tako, Ura ima jasan stav kada glasa uzdržano o svih 18 kandidata za sudije Ustavnog suda, kada ne stavi potpis na kandidaturu Lekića, kada prije dva dana traži izbore, a već danas je protiv izbora ili kada pobjegne sa sjednice Vlade kako bi sakrili stav o osjetljivim pitanjima ili možda kad podnese ostavku na poslaničku funkciju i izazove krizu, zbog neimanja stava o ključnim društvenim pitanjima…i tako bi mogli do sjutra, ali suviše ste prevrtljiva stranka za ozbiljne rasprave", naveo je Koprivica.

Bonus video: