Đurović za četvrtak zakazala Kolegijum: Raspravljaće se o inicijativi Đukanovića

Na sajtu Skupštine objavljen je Đukanovićev predlog za skraćenje manadata Skupštini, ali ne i zahtjev za vanrednu sjednicu - odnosno datum njenog održavanja

25759 pregleda 12 komentar(a)
Đurović, Foto: Boris Pejović
Đurović, Foto: Boris Pejović

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović zakazala je za sjutra (četvrtak 22. septembar) Kolegijum, na kome će se, između ostalog, govoriti o inicijativi predsjendika države Mila Đukanovića za skraćenje mandata.

"U okviru svojih nadležnosti, kao predsjednica Skupštine, za sjutra sam zakazala kolegijum, na kome će se, između ostalog, govoriti o vanrednoj sjednici za čije održavanje je predsjednik države uputio zahtjev. Moja ustavna obaveza je da zakažem vanrednu sjednicu, a poslanicima ostaje da glasanjem iskažu svoj politički stav o pomenutom pitanju", rekla je Đurović Vijestima.

Na sajtu Skupštine objavljen je Đukanovićev predlog za skraćenje manadata Skupštini, ali ne i zahtjev za vanrednu sjednicu - odnosno datum njenog održavanja.

Đukanović je juče je uputio Đurović predlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore.

"Što se tiče mojih ovlašćenja u slučaju da se Skupštini ne skrati mandat, važno je istaći da parlament, u svakom slučaju, sve do konstituisanja novog saziva, nastavlja sa radom", rekla je Đurović.

Bonus video: