Demokrate: Bojkot parlamenta do ispunjenja uslova

"GO je čvrst u ocjeni da je bojkot parlamenta najefikasnije sredstvo demokratksog pritiska i da isti ne treba prekidati do ispunjenja svih uslova Demokrata”
1 komentar(a)
Sjednica GO u Petnjici, Foto: Demokratska Crna Gora
Sjednica GO u Petnjici, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 02.10.2017. 16:14h

Bojkot parlamenta najefikasnije je sredstvo demokratksog pritiska i ne treba ga prekidati do ispunjenja svih uslova Demokrata, ocijenio je Glavni odbor (GO) te partije.

Sjednica GO, kojoj je predsjedavao lider, Aleksa Bečić, odražana je u Petnjici, a na njoj je razmatrana trenutna politička situacija, kao i aktivnosti između dvije sjednice, ali i planirane aktivnosti Demokrata.

Kako je saopšteno, GO snažno podržava aktivnosti rukovodstva i drugih funkcionera partije u prethodnom periodu na realizaciji kampanje od vrata do vrata.

“Takođe, GO je čvrst u ocjeni da je bojkot parlamenta najefikasnije sredstvo demokratksog pritiska i da isti ne treba prekidati do ispunjenja svih uslova Demokrata”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da članovi GO podržavaju intezivnu međunarodnu aktivnost Bečića i funkcionera Demokrata, čime se ta partija, kako je ocijenjeno, svrstava u red najrespektabilnijih i najznačajnijih političkih subjekata u zemlji koji će biti nosioci ključnih političkih procesa u budućnosti.

“GO osnažuje odluku rukovodstva Demokrata da u procesu razrješenja političke krize ne pregovara sa liderima Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednikom Vlade, jer se sa onima koji su više puta pogazili sve dogovore i sporazume može funkcionisati jedino po sistemu “uzmi ili ostavi””, piše u saopštenju.

Kako se navodi, GO smatra da je neophodno da DPS prvo prihvati održavanje vanrednih parlamentarnih izbora i vanrednih lokalnih izbora u opštini Nikšić, zajedno sa redovnim predsjedničkim i lokalnim izborima, kao i izborne uslove opozicije i preporuke OEBS-a, a da se tek nakon toga formira Radna grupa od predstavnika svih političkih subjekata koja će pripremiti izmjene izbornog zakondavstva saglasno zahtjevima opozicije i preporukama OEBS-a.

Saopšteno je da su članovi GO jednoglasno donijeli veoma važne odluke.

“Odluku o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja kandidata za izbor odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje, skupštinama opština Mojkovac i Petnjica, i Skupštini opštine Tuzi, opštine u okviru Glavnog grada, na izborima koji će se održati 26. novembra”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je osim ove, GO donio i Odluku o kriterijumima, broju i načinu predlaganja kandidata za odbornike u Skupštini Prijestonice Cetinje, skupštinama opština Mojkovac i Petnjica, i Skupštini opštine Tuzi, na istim izborima.

“GO Demokrata je usvojio Odluku o utvrđivanju naziva izborne liste Demokratske Crne Gore za izbor odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje, skupštinama opština Mojkovac i Petnjica, i Skupštini opštine Tuzi, opštine u okviru Glavnog grada, na izborima koji će se održati 26. novembra”, piše u saopštenju.

Bonus video: