Demokrate Budva: Kome DF i URA namještaju Pizanu?

"Zbog čega se mjenja Program na kraju ljeta čija važnost ističe za dva, tri mjeseca u kom periodu treba donijeti novi?"

5682 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Budva saopštio je danas da postavljaju pitanje "kome koalicija Demokratski front (DF) i Građanski pokret URA namještaju budvansku Pizanu"?

Budvanske Demokrate su poručile da je "nakon imenovanja Odbora povjerenika Opštine Budva od strane Dritana Abazovića (predsjednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA) i Andrije Mandića (jedan od lidera DF), jedan od prvih zadataka Juškovića (Nebojša Jušković - predsjednik Odbora povjerenika Opštine Budva) i ekipe je bio da na predlog najurenog i bivšeg predsjednika opštine, Marka Bata Carevića, Vaterpolo klubu Budva uzme imovinu tj. poslovni prostor na Pizani, u Budvi".

"Nama je, poštovani Budvani, i tada bilo jasno šta se sprema i upozoravali smo na to jer su, Carević i DF, već duže vrijeme pokušavali da tu imovinu predaju u ruke DPS "investitora". Javna je tajna da su oko, na plažu Pizana i poslovni prostor, bacili iz turske grupacije Merit koja na lokaciji bivše zgrade Zeta filma gradi kondo hotel. Ovo je zajednička investicija firme Merit Montenegro sa turskim kapitalom i firme Zeta film, čiji je vlasnik Brano Mićunović", ističe se u saopštenju budvanskih Demokrata.

Oni su dodali da "Merit ima namjeru da gradsku plažu Pizana pretvori u svoju hotelsku plažu, koju će na tenderu dobiti u zakup od Morskog dobra, čiji je predsjednik Upravnog odbora Blažo Rađenović, funkcioner URA, a izvršni direktor Mladen Mikijelj, funkcioner Nove srpske demokratije (NSD) Budva".

"Plaža je u zadnjih nekoliko godina slobodna za pristup i kupanje mještanima, i našim gostima, a činjenica je da je firma Dukley Budva zakupila sa namjerom da je takođe pretvori u privatnu plažu. Slobodna je jer je, upravo Vaterpolo klub Budva, shvatajući značaj Pizane za Budvane odbijao da pod zakup izda poslovni prostor i pripadajuću terasu odmah iznad same plaže", piše u saopštenju..

Budvanske Demokrate navoda da "zbog takvog lokal-patriotskog odnosa Vaterpolo kluba, vedete DF su preko Juškovića i ekipe preuzele poslovni prostor sa namjerom da ga izdaju DPS investitorima".

"Čudna neka borba protiv DPS-a, zar ne poštovani Budvani? Da bi sproveli svoje zamisli u djelo, naravno potrebno je prvo u Programu privremenih lokacija u zoni Morskog dobra, za period 2019-2023 godina, ucrtati pomenutu terasu jer u ranijem periodu to nije dozvoljavao upravo Vaterpolo klub Budva kao vlasnik imovine. Tu sada na scenu stupa ministarka u tehničkom mandatu, Ana Novaković Đurović, koja vjerovali ili ne objavljuje izmjenu ovog Programa i to ni manje ni više nego 25.08.2022.godine. Dakle, Program koji važi još ovo ljeto i koji treba da od Nove godine zamjeni novi dokument se mjenja na kraju ljeta, i u njega se ciljano ucrtava terasa pomenutog poslovnog prostora kako bi što prije opština, pod vođstvom nelegalnog i nelegitimnog predsjednika opštine, gospodina Božovića, raspisala namješteni konkurs za zakup ovog prostora", kazale su Demokrate Budva.

Oni poručuju da pitaju javno predsjednika Opštine Budva Mila Božovića i Mikijelja, "dakle vrh liste DF –a u Budvi, kao i ministarku u tehničkom mandatu gospođu Novaković Đurović iz URE, kome se namješta ovo kupalište koje je jedno od rijetkih gradskih plaža u Budvi?"

"Kome gospodo, koalicioni partneri? Zbog čega se mjenja Program na kraju ljeta čija važnost ističe za dva, tri mjeseca u kom periodu treba donijeti novi? Zbog čega, gospođo Novaković Đurović? Poštovani građani, pozivamo vas da pratite koordinaciju i djelovanje ove štetne koalicije DF - URA u Budvi, i posebno ovaj slučaj Pizana, te da kada 23-eg oktobra pođete na glasanje dobro prije toga razmislite kome ćete dati glas jer naša Budva malo po malo nestaje i postaje trećerazredna destinacija pod vođstvom ovih političkih subjekata i pojedinaca. To nikako ne smijemo dozvoliti, našu Budvu moraju da vode ljudi i politički subjekti koji su već pokazali da to znaju da rade u interesu svih građana Budve, i ako se samo malo vratite unazad, vidjećete da su Demokrate i Dragan Krapović naš grad vodili u najtežim vremenima i okolnostima i to sa velikim uspjehom", poručile su budvanske Demokrate.