lokalni izbori

Šaranović nosilac koalicione liste Demokrata, Ujedinjene i Demosa u Podgorici

Šaranović je član Predsjedništva Demokratske Crne Gore i u dva mandata je biran za poslanika, na izborima 2016. i 2020. godine

37553 pregleda 111 komentar(a)
Šaranović, Foto: Privatna arhiva
Šaranović, Foto: Privatna arhiva

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović biće nosilac koalicione liste na kojoj su za sada Demokrate, Ujedinjena Crna Gora, Demos, na lokalnim izborima u Podgorici, saznaju "Vijesti".

Očekuje se brzo i formalna verifikacija tog predloga od strane Predsjedništva Demokrata.

Danilo Šaranović ima 34 godine. Diplomirani je ekonomista, rođen u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu. Visoko obrazovanje stekao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Tokom i nakon studija, bio je angažovan na raznim poslovima iz finansija – računovodstva i revizije, kao i na poslovima iz oblasti informatike, istraživanja, obrade podataka i analize javnog mnjenja i tržišta roba i usluga.

Društveno-političkim radom bavi se duž niz godina. Od osnivanja je u Demokratskoj Crnoj Gori. Od 2015. do 2019. godine obavljao je funkciju predsjednika Mladih Demokrata. Član je Predsjedništva Demokratske Crne Gore.

U dva mandata je biran za poslanika Skupštine Crne Gore, na izborima 2016. i 2020. godine. Autor je većeg broja zakona od kojih se izdvajaju zakoni kojima su uvedeni besplatni udžbenici i dječiji dodaci, vraćene naknade majkama, kao i povećane minimalne penzije i staračke naknade.

Član je Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Odbora za evropske integracije i Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore. Takođe je i šef stalne delegacije crnogorskog parlamenta u Parlamentarnoj Skupštini NATO i član stalne delegacije u Parlamentarnoj Skupštini procesa saradnje Jugoistočne Evrope.