reagovanje predsjednika odbora povjerenika

Jušković: Građanima je jasno čije interese Krapović zastupa

Jušković ocijenio da Demokrate pokušavaju izvršiti javni pritisak na sud, "ili čak sudiju pojedinca"

6881 pregleda 6 komentar(a)
Jušković, Foto: Vuk Lajović
Jušković, Foto: Vuk Lajović

Predsjedsjednik Odbora povjerenika Opštine Budva Nebojša Jušković poručio je Demokratama Budve da je upravo odlokom Odbora da se gradski bazen na Pizani vrati u vlasništvo Opštine Budva spriječeno da na zakulisan način ta vrijedna imovina pređe u privatne ruke za bagatelnu cijenu.

Poručio je poslaniku Draganu Krapoviću da je jasno građanima čije interese zastupa, a to nisu javni interesi.

“Povodom javnog saopštenja 'Kome DF i URA namještaju Pizanu', a koje je popunilo prazan prostor javnih portala, budući da se u istom pominje moja malenkost u negativnom kontekstu, koristim ovu priliku da podsjetim gospodu iz OO Demokrata Budve da su u vrlo kratkom roku od nepuna dva mjeseca dali oprečne izjave u vezi sa ovim događajem, pa su na samom početku pokušali da nametnu priču o nekakvim 'potencionalnim' kupcima ove vrijedne opštinske nepokretnosti i to najprije sina Andrije Mandića u julu, a sada lica iz Turske. Ovo jasno govori da je dotična gospoda zamjenom teza htjela da sakrije pravu istinu o događajima sa bazenima”, naveo je Jušković u reagovanju.

Povezani članci

24. Septembar 2022.

Demokrate Budva: Kome DF i URA namještaju Pizanu?

Sporna imovina, kako je naveo Jušković, koja je bez ikakvog pravnog osnova bila upisana na Vaterpolo plivački klub Budva iz navedenih razloga nije ni mogla opstati u vlasništvu navedenog kluba.

“Ovi navodi proizilazi iz hronologije upisa u javnim knjigama, Katastra nepokretnosti Budva, koje činjenice gospoda iz DCG Budva nevješto pokušava da prikrije od javnosti i posebno građana Budve. Opština Budva kao osnivač istoimenog kluba za čije finansiranje izdvaja 250.000 eura na godišnjem nivou, jedina može biti titular prava svojine na nepokretnostima kojima se pokušavaju baviti nevješti političari. Naglašavam da povratak imovine koja je nezakonito bila upisana na Vaterpolo klub Budva, čije osnivač Opština Budva, smatram svojim velikim uspjehom u radnoj karijeri, jer sam vrijednu imovinu Opštine Budva spriječio da na zakulisan način dođe u privatne ruke za bagatelnu cijenu. Koga boli takav postupak jasno je”, naglasio je Jušković i dodao:

“Za vrlo kratak period od kada sam na funkciji predsjednika Odbora povjerenika u Budvi, stekao sam jak utisak da je blokada parlamenta upravo stvorena da bi se bazeni privatizovali na zakulisan način. Zato gospodine Krapoviću, i ostali koji 'brinu' kao Vi što će biti sa bazenima kada istekne mandat Odboru povjerenika, sada ne znam, ali za našeg mandata sigurno Vam nije mogla proći DPS varijanta, koju ste prije par godina oštro kritikovali, suprotstavljali joj se i bili na mojim pozicijama, a sada najveći njeni protagonisti. Ovakva promjena ponašanja jasno govori čije interese zastupate, a zasigurno ne javne. Ovo vaše ponašanje prepoznali su ne samo građani Budve nego i čitave Crne Gore, pa neistinitim saopštenjima pokušavate da povratite poljuljanu poziciju zasipajući svoje političke neistomišljenike gnusnim neistinama i insuniacijama. Na samom kraju, ali ne manje bitno, podsjećam da je gospoda javno saopštila da je pred sudom zatražila povraćaj imovine i poništenje odluke donijete u SO Budva kao zakonodavnom domu, pa ostaje nejasno zašto se juriša sa saopštenjima prije nego sud donese konačnu odluku”, naglasio je Jušković.

Kako navodi - poruka je jasna.

“Gospoda iz DCG na ovaj način pokušava da izvrši javni pritisak na sud ili čak sudiju pojedinca. Ovakavu praksu su prenijeli iz postupka pred Upravnim sudom Crne Gore kada je sud u roku od tri dana djelovao i poslao tužbu na odgovor u predmetu poništenja odluke o izboru predsjednika opštine Budva, gospodina Mila Božovića. U praksi, Upravni sud nikada nije djelovao ovakvom brzinom kao u konkretnom predmetu. Gospodo Demokrate Budve, uskoro su izbori i ubijedite građane Budve da ste Vi ti koji treba da vode grad", saopštio je Jušković.