Dukaj: Postoji prostor za unaprjeđenje saradnje sa Albanijom u oblasti javne uprave

Ministar je naglasio da se ova administracija bavila i izradom Zakona o Vladi, kojim će Crna Gora nakon 120 godina dobiti zakonsko uređenje Vlade

2086 pregleda 0 komentar(a)
Dukaj i Nikol, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj i Nikol, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, poručio je da postoji prostor za produbljivanje saradnje sa Albanijom u oblasti reforme javne uprave.

Dukaj se danas sastao u Tirani sa predsjednicom Skupštine Albanije, Linditom Nikolom.

Iz Ministarstva javne uprave saopštili su da je Dukaj istakao da dvije zemlje baštini tradicionalno dobre i prijateljske odnose.

Razgovarali su i o položaju Crne Gore na međunarodnom planu, uz poseban akcenat na aktivnostima koje se odnose na evropske i evroatlantske integracije.

Dukaj je Nikol upoznao sa ciljevima, prioritetima i zadacima Ministarstva javne uprave, kao što je proces decentralizacije i jačanja sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori i reformi javne uprave.

Naglasio je, kako se navodi, naglasio da se ova administracija bavila i izradom Zakona o Vladi, kojim će Crna Gora nakon 120 godina dobiti zakonsko uređenje Vlade.

Nikol se, kako je saopšteno, zahvalila Dukaju na posjeti i istakla podršku i unaprjeđenje saradnje u mnogim oblastima.

Pozdravila je napore Crne Gore na putu u evropske integracije i upoznala ga sa aktuelnim dešavanjima u Parlamentu Albanije, kao i težnjama Albanije da postane dio EU i velike evropske porodice.

Dukaj je pozvao predsjednicu Skupštine, da u narednom periodu posjeti Crnu Goru.

Bonus video: