Abazović: Jačamo svijest o važnosti zaštite životne sredine, promovišemo zelenu Crnu Goru...

"Večera je održana u okviru Samita inovacija o ekološkim rješenjima za ozdravljenje planete do 2030. godine. U fokusu rada filantropske organizacije Bloomberg Philanthropies su životna sredina, javno zdravlje, umjetnost, vladine inovacije i obrazovanje", piše u saopštenju

3524 pregleda 4 komentar(a)
Blumberg i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Blumberg i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Jačamo svijest o važnosti zaštite životne sredine, promovišemo zelenu Crnu Goru, jedinu ustavom određenu ekološku državu u svijetu, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore, "Abazović je bio gost na večeri Majkla Blumberga, specijalnog izaslanika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN) za klimatska rješenja, osnivač Bloomberg Philanthropies, 108. gradonačelnika Njujorka, dugo godina prepoznatog globalnog lidera u borbi protiv klimatskih promjena".

"Večera je održana u okviru Samita inovacija o ekološkim rješenjima za ozdravljenje planete do 2030. godine. U fokusu rada filantropske organizacije Bloomberg Philanthropies su životna sredina, javno zdravlje, umjetnost, vladine inovacije i obrazovanje", piše u saopštenju Abazovićevog kabineta.

U saopštenju se navodi i da je pored Blumberga, predsjednik Vlade na večeri razgovarao, između ostalih, još i sa Sindi Mekejn, američkim diplomatkom i supruga bivšeg senatora Džona Mekejna, Anders Holč Povlsenom, danskim milijarderom i izvršnim direktorom kompanije Bestseler, ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Sjedinjenim Američkim Državama Karen Pirs, Džeremijem Fararom, britanskim medicinskim istraživačem i direktorom kompanije Welcome Trust i mnogim drugima.

"Jačamo svijest o važnosti zaštite životne sredine, promovišemo zelenu Crnu Goru, jedinu ustavom određenu ekološku državu u svijetu. Privilegija je predstavljati Crnu Goru u ovako prestižnom društvu. Radimo za našu državu", kazao je Abazović.

Bonus video: