Svetosavska predala listu u Bijelom Polju: Kao partnera ne vidimo DPS, koji je protiv osnovnih pravoslavnih vrijednosti

"Velika pažnja biće posvećena nacionalnom programu, ali ne na štetu drugih, već daljem razvijanju tradicionalno dobrih odnosa bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost"

7794 pregleda 12 komentar(a)
Sa predaje liste, Foto: Svetosavska
Sa predaje liste, Foto: Svetosavska

Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) u Bijelom Polju danas je predata Svetosavska srpska lista "Za grad Miroslavljevog jevanđelja", koja će samostalno nastupiti na lokalnim izborima 23. oktobra, saopšteno je iz Svetosavske.

U saopštenju Svetosavske se navodi da je "na listi 37 kandidata, među kojima značajno mjesto zauzimaju dame i ne toliko poznati, ali ljudi koji su spremni da daju puni doprinos u borbi za bolje Bijelo Polje i izlazak iz trenutne sumorne ekonomske situacije".

"Velika pažnja biće posvećena nacionalnom programu, ali ne na štetu drugih, već daljem razvijanju tradicionalno dobrih odnosa bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Izražavamo žaljenje što nije došlo do objedinjenja opozicionih političkih subjekata u gradu. Naglašavamo da su lični animoziteti i ovog puta i pored naše ispružene ruke preovladali, te će odgovornost snositi oni od kojih nijesmo tražili ništa već davali im bezuslovnu podršku, što im je obaveza da obavijeste javnost i da građani znaju ko su krivci ako ne dođe do smjene lokalne vlasti", poručili su iz Svetosavske.

Nosilac liste je ekonomista Svetislav Perišić, koordinator bjelopoljske inspekcije za saobraćaj i opštinske puteve.

"Na listi je i dugodišnji pravnik u Sekretarijatu za inspekcijske poslove Milutin Femić, inženjerka metalurgije i komunalna inspektorka Božana Nedović, ekonomista Bojan Miladinović, savjetnik u Turističkoj organizaciji Bijelog Polja Uglješa Veličković, preduzetnik Pavle Popović, menadžer Ranko Raco Rovčanin, pravnik Balša Drobnjak, student Igor Rmandić, vrijedni Vranešani Mlađen Mlađo Kuveljić i Ranko Joksimović, domaćin Milija Kosović, autoprevoznici Miško Smolović i Todor Bošković, te brojni poljoprivrednici, radnici i penzioneri. Očekujemo podršku političkih grupacija koje nijesu predale listu, a kao svog partnera ne vidimo DPS, koji je protiv osnovnih pravoslavnih vrijednosti", poručili su iz Svetosavske.

Bonus video: