Maliotakis uručila Abazoviću specijalno priznanje američkog Kongresa

"Maliotakis je u svom govoru pohvalila rezultate crnogorskog premijera u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i ohrabrila Abazovića da nastavi da čuva dobre odnose Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore", navodi se u saopštenju

7138 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Američka kongresmenka Nikol Maliotakis uručila je juče u Njujorku predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću specijalno priznanje američkog Kongresa.

U Specijalnom kongresnom priznanju, kazali su iz kabineta Abazovića, piše da se premijeru Crne Gore "odaje priznanje za izuzetan doprinos i želi uspjeh u narednim godinama".

"Maliotakis je u svom govoru pohvalila rezultate crnogorskog premijera u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i ohrabrila Abazovića da nastavi da čuva dobre odnose Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Abazović se zahvalio se na uručenom priznanju i u razgovoru sa kongresmenkom istakao da dvije države tradicionalno baštine izvanredne odnose, "oličene u partnerskoj saradnji unutar NATO saveza, kao i da SAD ostaju glavni spoljnopolitički partner naše države".

Bonus video: