DPS Šavnik: Adžić da ispita svako eventualno postojanje sumnje da se vrše predizborne zloupotrebe

"Očekujemo od ministra u tehničkom mandatu, Adžića, da javnost obavijesti o konačnom rezultatu postupanja nadležnih organa. U suprotnom, sve što je iznio, smatraće se samo kao predizborni marketing odlazećeg ministra i nepotrebno uznemiravanje građana"

3120 pregleda 5 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik pozvao je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžić da ispita svako eventualno postojanje sumnje da se opštini Šavnik vrše predizborne zloupotrebe.

Adžić je juče kazao da su pojačane kontrole promjene prebivališta u opštinama gdje se održavaju lokalni izbori.

On je rekao da se drastičan porast uočava naročito u opštini Šavnik što upućuje na postojanje sumnje da se vrše izborne zloupotrebe.

"S obzirom na to da je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio da se u opštini Šavnik uočava drastičan porast prijava promjena prebivališta, što, kako je rekao, upućuje na postojanje sumnje da se vrše "predizborne zloupotrebe", pozivamo ga da postupi u skladu sa propisanim nadležnostima MUP-a na čijem je čelu", ističe se u saopštenju DPS Šavnik.

Oni su dodali da kao partija koja vrši vlast Šavniku, žele da izraze zahvalnost ministru što je ukazao na ovaj slučaj, ali i da ga podsjete da se nalazi na čelu državnog organa koji ima ovlašćenja da utvrdi sve činjenice u vezi sa nekom radnjom, pa i da je onemogući ako je ona u suprotnosti za zakonom.

"Očekujemo od ministra u tehničkom mandatu, Adžića, da javnost obavijesti o konačnom rezultatu postupanja nadležnih organa. U suprotnom, sve što je iznio, smatraće se samo kao predizborni marketing odlazećeg ministra i nepotrebno uznemiravanje građana", zaključuje se u saopštenjU DPS Šavnik.

Bonus video: